Rejsedagbog – New York

Tirsdag d. 24/9 – Afrejse

Afrejse fra Amsterdam tirsdag eftermiddag – ankomst i New York 7 timer senere og dermed stadig tirsdag eftermiddag pga. tidsforskellen på 6 timer.

De tre andre fløj fra København via Düsseldorf og var derfor lidt længere undervejs. Dertil var to af dem taget fra Aarhus allerede mandag aften for at nå at være i lufthavnen i ordentlig tid til at flyve tirsdag morgen. De tre piger var temmelig trætte da vi mødtes i lufthavnen i New York 🙂

Vi tog derfor blot en taxa til hotellet, hvor de to piger fra Aarhus tog et tiltrængt bad mens vi to andre hentede sandwich til os alle og så crashede vi ellers tidligt den aften.

Hotellet hed Long Island City Sleep Inn og var rigtig godt til prisen. Vi boede 2 min. fra en metrostation så selvom vi ikke boede på selve Manhattan var det let at komme ind til byen og tog os kun små 20 min. fra hotellet. Der var en ok morgenmadsbuffet med i prisen, så vi fyldte godt på hver morgen så vi kunne holde hele dagen.

Skyline fra vores hotel - godkendt!
Skyline fra vores hotel – godkendt!

Onsdag d. 25/9 – Byvandring

Onsdag vågnede vi allerede ved 5tiden pga. tidsforskellen og jetlag så vi kom tidligt afsted og fik nået at se en masse i løbet af dagen. Dagen var afsat til at se så meget som overhovedet – og det gjorde vi så sandelig alt for at opfylde.

Ground Zero 9/11 Memorial
Ground Zero 9/11 Memorial Site
Damer på udflugt!
Damer på udflugt!
Det nye World Trade Center under opførelse
Det nye World Trade Center under opførelse

Dagens to-do liste:

-5th Avenue (kæmpe shopping-gade)

-Empire State Building og alle de andre kæmper 🙂

-21st Century (outlet med kendte og mindre kendte designermærker)

-Ground Zero 9/11 Memorial Site (mindested for alle de der omkom under terrorangrebet 11. september på World Trade Center)

-Stumptown Coffee Roasters (kaffebar vi havde fået anbefalet at runde – måske den bedste kop kaffe vi nogensinde har smagt – det var toplækkert!)

-Chinatown & Little Italy (bydele inspireret af Kina og Italien)

Torsdag d. 26/9 – Woodbury Outlet Shopping

Torsdag morgen drog vi ind til byen for at fange en bus ud til Woodbury Outlettet 1 times kørsel fra New York. Outlettet er opbygget udenfor al lov og ret som sin egen lille by fyldt med butikker med lækre sager til endnu lækrere priser. Her travede vi rundt indtil sidst på eftermiddagen, hvor vi – og vores mange nye shopping fund – tog en bus tilbage til byen.

Man kan få alt i New York! Selv trusser med balleløfter i!
Man kan få alt i New York! Selv trusser med balleløfter i!

Dagens to-do liste:

-Shopping i Woodbury Outlet

Fredag d. 27/9 – Sightseeing med båd og bus

Fredag drønede vi ned mod havnen (Pier 78) for at købe billet til en kanalrundfart. Vejret var helt perfekt til anledningen og vi havde en skøn tur. Derfra tog vi tilbage og fandt en guidet bustur, som tog os rundt i byen et par timer. Det var en skøn afslappet måde at se byen på.

Bustur! (Til venstre ses Pernille, vores danske veninde, som bor i Las Vegas og fløj til NY for at mødes med os)
Bustur! (Til venstre ses Pernille, vores danske veninde, som bor i Las Vegas og fløj til NY for at mødes med os)
Times Square!
Times Square!

Fredag aften tog vi på Broadway og så ‘Matilda the Musical’ på ægte broadway-teater manér. Det var ganske imponerende hvordan især de mange 9-årige børn i stykket spillede, og bestemt et besøg værdigt.

Mathilda the Musical på Broadway
Matilda the Musical på Broadway

Desværre havde to af pigerne fået madforgiftning og klarede sig ikke igennem forestillingen. Heldigvis havde de det noget bedre dagen efter og kunne tage med på tur igen.

Dagens to-do liste:

– Sejltur og bustur

– Staten Island og Damen med faklen aka Statue of Liberty aka Frihedsgudinden (set fra båden)

– Ellis Island (øen hvor al emmigration blev klaret i fordumstid) (set fra båden)

– Broadway inkl. Musical

– Times Square

Lørdag d. 28/9 – Sightseeing med bus

Lørdag startede vi med at dele os lidt op og fik (igen) klaret et par shopping-‘mål’. Som den gode guide tog jeg Merete, som er stor ‘Sex and the City’-fan, med på Bleecker Street og svingede ned forbi hovedpersonen Carries hus. Denne bygning var noget af det eneste jeg kunne bidrage med fra mit sidste (og eneste) 6-timers besøg i New York, hvor min guide Lisbet havde vist mig stedet. Vi nåede også at få en cupcake fra det berømte Magnolia Bakery som var skøn, skøn, skøn.

Merete foran Carries hus
Merete foran Carries hus

Da vi alle mødtes senere på dagen besluttede vi os for at tage endnu en tur med sightseeingbussen – denne gang for at se Upper West Side, Harlem og resten af det nordlige Manhattan. Igen var det en fantastisk (og afslappende) måde at se New York på og klart anbefalelsesværdigt selvom man får et turiststempel i panden 🙂

Lørdag aften tog vi på ‘Otto Pizzaria‘ – et super tjekket Pizzaria, som vi havde fået anbefalet. Vi havde ikke bestilt bord (STOR FEJL uanset hvor I New York du vil spise!) så vi måtte vente på et bord i 1½ time. Pizzaerne var gode, meeeeeeeen…..

Ventetid før Pizzatime!
Ventetid før Pizzatime!

Dagens to-do liste:

– Shopping på Bleecker Street

– Magnolia Bakery

– Besøge Carries hus

– Upper West Side, Harlem og det nordlige Manhattan (fra bussen)

– Otto Pizzaria

Søndag d. 29/9 – Brunch!

Længe før afrejse havde vi aftalt at vi skulle ud og spise (mindst) en toplækker brunch. Og den vi endte med at få levede bestemt op til kravene – også selv om det indebar lidt ventetid før vi fik et bord – men det kan være svært det der med at bestille bord til AM eller PM, ikke Merete 😉

Brunchen blev indtaget på Sarabeth’s og var ganske fortryllende! Vi trillede derfra og spiste ikke noget før til aften igen.

Lækre pandekager klar til indtagelse!
Lækre pandekager klar til indtagelse af lækre damer!

Efter brunch gik vi tur i byen for at finde de sidste shoppingfund, vi delte os lidt op og mødtes sidst på eftermiddagen, hvor vi drønede forbi Wall Street, Brooklyn Bridge og Grand Central Terminal.

Alle mand i den imponerende Grand Central Terminal!
Alle mand i den imponerende Grand Central Terminal!

Dagens to-do liste:

– Brunch på Sarabeth’s

– Shopping

– Wall Street

– Brooklyn Bridge

– Grand Central Terminal

Mandag d. 30/9 – Promenering i Meatpacking District

Mandag var sidste hele dag og dermed tid til at nå alt det vi endnu ikke havde nået. Vi havde aftalt at gå en tur i High Line Park (en park, som er bygget på et gammelt stykke jernbaneskinne og dermed hævet over gadeniveau). Det var en hyggelig tur, med fin udsigt over både vand og land.

Vi spiste frokost på den fantastiske restaurant Spice Market som ALLE, der besøger New York SKAL svinge forbi. Maden og stemningen var helt uovertruffen og især desserten – en Hong Kong Waffle – er hele turen til New York værd! Spice Market var vi blevet anbefalet af to forskellige New York kendere og det levede bestemt op til sit rygte.

Den lækreste frokost blev indtaget på den orientalske restaurant Spice Market
Den lækreste frokost blev indtaget på den orientalske restaurant Spice Market

Fra Meatpacking District dryssede vi videre nordpå.  Målet var at overvære en violin konkurrence på Julliard, som er et af verdens mest berømte konservatorier. Konkurrencen var gratis at overvære og var ganske imponerende. Programmet for Julliard kan ses på Julliards hjemmeside, og det er næsten altid gratis at tage til koncerterne da de udføres af de studerende, som dog er voldsomt dygtige!

Planlægning af resten af dagen fra rooftop på Hudson Hotel
Planlægning af resten af dagen fra rooftop på Hudson Hotel

Dagens to-do liste:

– Highline Park

Spice Market (restaurant)

– Violin konkurrence på Julliard

– Rooftop besøg på Hudson Hotel

Tirsdag d. 1/10 – Vandring i Central Park & Hjemrejse

Central Park var det første punkt på vores to-do liste da vi startede vores New York-brainstorm, men det var det sidste vi krydsede af på listen. Med udsigt til en lang hjemtur havde vi nemlig dedikeret de sidste timer i New York, før vi drog mod lufthavnen, til at gå en lang tur i Central Park så vi havde fået godt gang i blodcirkulationen før vi kunne læne os tilbage i et flysæde og vente på at se Europa i horisonten igen.

Byen i skoven eller skoven i byen?
Byen i skoven eller skoven i byen?

Vi var blevet anbefalet at smutte forbi Levain Bakery og få en varm cookie, så det gjorde vi selvfølgelig – og i guder, hvor var det en fest da man kunne pakke den ud i lufthavnskøen og få et lille stykke af himlen fyldt med chokoladestykker. Mums! Levain Bakery ligger tæt på Central Park og var vores sidste stop før vi satte næsen mod hotellet og derfra videre mod lufthavnen.

Dagens to-do liste:

– Central Park

– Levain Bakery

Status set i bagspejlet

– Fantastiske damer i New York: 4+1
– Antal $ formøblet på en uge: Mange!
– Antal kalorier indtaget på en uge: Flere!
– Antal km vi har gået i løbet af ugen (målt med skridttæller): 93,55 / 13,4 km pr. da
– Antal sure pink sneakers, som skulle hjem og vaskes: 8
– Antal latterkramper og oplevelser opnået: Uendeligt mange!

Gotta love it! XOXO
Gotta love it! XOXO

Ps. Tak for en skøn tur skønneste skøger! Og tak til Filo og svigerne, som gjorde det muligt at efterlade Ida i trygge hænder så turen endelig kunne blive en realitet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *