Skiftedag på Hotel de Lierhof

Mormor på besøg

I lørdags ankom Mormor. Mor var taget i lufthavnen for at hente mormor, som landede så sent at Ida var kommet i seng da vi kom hjem.

Søndag var vi i Amstelpark hvor vi kørte med børnetog, klappe dyr i deres petting zoo, var på PureMarket (økologisk loppemarked med tøj og mad) og fik lækker frokost på cafe. Ida synes selvsagt det var en fest, og vejret var med os så vi havde en skøn dag i det grønne.

Mandag var far selvsagt på job mens mor, mormor og Ida tog på tur. Mor havde planlagt et visit på Molen van Sloten (Slotens [by] mølle). Møllen sørger for at pumpe vand fra byens kanal ud i en større kanal så et kæmpe område (inklusive her hvor vi bor) holder sig tørt.

Foruden selve møllen, som vi fik guidet tour i, var vi også på et håndværksmuseum (den grønne bygning ved siden af møllen).

Molen van Sloten, som vi var oppe i
Molen van Sloten, som vi var oppe i

Mor anede ikke hvad man kunne lave ved møllen men havde fundet åbningstider og tænkte det var en god måde at bruge mandag formiddag hvor nærmest alting holder lukket i Amsterdam (butikker etc.). Det viste sig dog at være noget mere omfattende end forventet og før end vi anede var der gået en time med fortælling af vores tourguide som fortalte på livet løs. Ida synes det blev lidt kedeligt til sidst, og særligt fordi vi havde måtte efterlade klapvogn med Idas mad i stueetagen. I ren forglemmelse havde vi også glemt sutten dernede så mormor og Ida måtte gå ned og finde den lidt før guiden var færdig med sin fortælling.

Efter Molen van Sloten, fortsatte vi med bussen mod byen Hoofddorp. Mor og mormor havde aftalt at købe Idas fødselsdagsgaver under Mormors besøg så vi har det mindre at slæbe med hjem fra DK efter Idas fødselsdag. Mor og Far har i lang tid planlagt at give Ida en bondegård i træ til alle hendes dyr, så den skulle vi også have købt.
Mor vidste at der lå en rigtig god legetøjsbutik i Hoofddorp med lækkert trælegetøj til overkommelige priser, så det var den oprindelige grund til at vi satte kursen dertil.
Og vi blev så sandelig ikke skuffede. Efter at have turet den i resten af byen sluttede vi af i legetøjsbutikken hvor vi måtte slæbe afsted med bondegård, dukkevogn og et hammerbræt til Ida (foruden de småting som vi allerede havde købt og læsset i vognen).

Idas fødselsdagsgave fra Mormor - en dukkevogn!
Idas fødselsdagsgave fra Mormor – en dukkevogn!

Ida har allerede fået dukkevognen fra Mormor så vi får gaverne spredt ud over lidt mere tid i stedet for at give hende det hele på en gang. Dukkevognen er SÅ fin og udover at Ida kan skubbe rundt med Dukkelise, Ninus og alverdens mad i den kan Ida selv sidde deri og få en køretur. Det synes hun er en fest!

Idas gave fra Olde Tove (en Babyborn dukke) er også bestilt og skulle gerne snart blive leveret hernede så nye-dukken også kan få en køretur.

Tirsdag fortsatte vi shopping og sightseeing i Amsterdam by. Vi startede i en børneskobutik lige i nærheden hvor vi fik købt et par gode futsko som Ida kan bruge indendørs og udendørs. Mor fandt også en lille sløjfe til Idas hår så hun ligner en rigtig pige. Mølleguiden blev ved med at omtale Ida som ‘Him’ da vi var på mølletur mandag så mor tænkte at vi hellere måtte gøre det lidt tydligere at det er en tuttepige vi har.

Herunder ses Ida med de nye sko OG med ny sløjfe i håret.

Ida tester sine nye sko
Ida tester sine nye sko

I løbet af mandag fik vi vandret 12 km rundt og fik fundet en kjole til mor som hun kan bruge til sommerens andet bryllup, som kalder om et par uger. Derudover stod den på dejlig frokost, imens Ida tog sig en laaaaang middagslur. Da vi var færdige med shopping gik vi hjem igennem Vondelpark, hvor vi gjorde stop ved legepladsen så Ida og mormor kunne soppe lidt i soppebassinet. Det synes Ida var skønt! Ida fandt sig også en veninde som hun spillede bold med og holdt lidt i hånd med.

Find Ida og mormor
Find Ida og mormor

Onsdag stod den på hygge hjemme og i Vondelpark hvor Ida igen var ude og soppe lidt. Det varede dog kun et par timer før vi drog mod lufthavnen for at sætte Mormor på hendes fly hjem til DK igen.

Hyggestund "Mormor jeg kan lige hjælpe dig!"
Hyggestund “Mormor jeg kan lige hjælpe dig!”

 Afslappertid!

Efter al den gæsteri og traveri (vi har travet 40 km på 4 dage ifølge mors skridttæller!) er det tid til en pause før vores nye gæster Julie (mors folkeskoleveninde) og Marie (Julies studieveninde) rykker ind i aften.

Lilletutten og Mor har derfor holdt hjemme-afslapper dag i dag med hygge i badekarret på altanen, pixibogslæsning og bolle- og ærtepandekage-bagning. Ærtepandekagerne består af 1 kop frosne ærter, 3 tsk mel og 2 æg, som blendes og bages på panden som almindelige pandekager. Og de var et hit hos Lilletutten som fik dem både som formiddags- og eftermiddagssnack.

Ærtepandekager - mums!
Ærtepandekager – mums!

Ida har også fået lov at sove to lure i dag efter ellers kun at have sovet en middagslur den sidste uge. Ida har været oppe kl 6 siden i søndags så hun var ved at være godt træt. Dertil har hun haft nogle trælse nætter grundet tand #6, som kom helt igennem natten til onsdag. I nat har hun heldigvis sovet godt, kun afbrudt af en enkelt opvågning kl 4 – men vågnede stadig kl 6 :s

Nu krydser vi fingre for, at med en ekstra lur i dag og måske en lidt senere sengetid får vi lov at sove til længere end kl 6 i morgen1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *