Sutteflasker og putte-i-kasser

Nedtrapning af sutteflasker

Efter at Ida i den sidste uges tid ikke har været særligt interesseret i sine sutteflasker besluttede mor i tirsdags at forsøge at droppe de to flasker Ida plejer at få i løbet af dagen, før hun kommer ud og sove formiddags- og eftermiddagslur. Mor ville teste om Ida stadig ville lægge sig lige så fint til at sove som med flaskerne og det gjorde Ida. Selv nu på fjerdedagen lægger Ida sig straks til at sove i det øjeblik hun bliver lagt ud på altanen, helt uden flasker og brok.

Vores sundhedsplejerske anbefalede os at fortsætte med sutteflaskerne frem til Ida er omkring 1 års tid, men mor synes lige så godt vi kunne prøve at trappe ned allerede nu i stedet for om en måneds tid, når nu Ida alligevel ikke rigtig ville have dem. Som erstatning får Ida et brev med jernpulver strøet på sin mad så hun får ekstra jern den vej igennem og ligeledes er vi begyndt at give Ida sødmælk i et glas til et par af hendes måltider hver dag.

Ida får stadig sin sutteflaske om aftenen før hun skal sove, den har vi ikke tænkt os at skære væk før om en måneds tid.

Putte-i-tutten

Ida er blevet glad for at lege med Duplo Lego og for at putte ting indeni hinanden. Hun kan bruge megen tid og endnu flere kræfter på at klemme to Duplo klodser sammen, og selvom det sjældent lykkes at få dem sat rigtigt sammen synes Ida det er en fest!

Ligeledes er Idas putte-i-kasse blevet flittigt brugt på trods af det stadig er alt for svært at få de forskellige forme i de rigtige huller. Til gengæld kan man putte alverdens ting ned i kasser, spande og æsker. Også når man spiser. Små rugbrødshapsere og blåbær tages op af tallerknen, lægges på bordet, puttes tilbage i tallerknen, puttes ned i griberen på hagesmækken, samles op igen for så endelig at blive puttet i munden.

Øvelse gør mester

Vi øver stadig med Ida i at gå og man kan se hun bliver mere og mere modig for hver dag der gå. I går blev hun modig nok til selv at tage et skridt fra puffen over til radiatoren i stedet for at sætte sig ned og kravle derover, som hun ellers plejer. Der er dog stadig lang vej til at kunne gå rundt helt selv, men detmhar vi jo hele ferien til at træne.

Afslapning i nattøj

I dag holder mor og Ida slappe-af-i-nattøj-når-det-alligevel-regner-dag. Mor og Ida havde en Skype-aftale med Kornelia og Sabrina kl 8.30 og da mors alarm ringede 8.15 lå vi allesammen og puttede endnu – selv far, som har haft nogle lange aftener i den sidste uge. Ida har sovet rigtig, rigtig godt den sidste uges tid og har faktisk sovet helt fra omkring kl 22-6 uden at vågne flere dage. Som regel har man så kunnet lægge Ida ned igen og få hende til at sove en time længere så vi strækker den til 7-7.30. Det er SÅ dejligt og SÅ tiltrængt med noget sammenhængende søvn for mor og far efter snart et halvt år hvor vi har måtte stå op hver anden time mange nætter. Tak for det Tuttenberg!

Mor og Ida holder hyggedag i nattøj
Mor og Ida holder hyggedag i nattøj

Ida og mor holdt Skype-date under morgenmaden og fik en god sludder om ferie og efter-bryllups-reaktioner med Sabbe og K, og efterfølgende har vi bare hygget og tusset rundt i nattøj og leget. Vi må jo huske at komme ned i gear så vi er ferie klar i morgen!

Venedig!

I morgen står den så på Idas 15. flyvetur når vi drager mod Venedig. Derfor kommer hjemmesiden nok også til at stå stille de næste dage indtil vi er tilbage igen.

Sommerklar pige!
Sommerklar pige!

Ha’ det godt allesammen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *