Mere om Mos

Mere om Mos

Vi tester stadig en masse forskellige smage både indenfor grød og mos. I idag har Ida prøvet gulerods-/ærte-/blomkåls mos(købemos), hvilket mildest talt ikke var noget hit. Sød som Ida er sad hun dog pænt og åbnede munden når mor kom med skeen,  spiste mosen mens hun rynkede gevaldigt på brynene men kom så med et høfligt lille ‘Tak’-smil. Efter 5-6 skefulde begyndte Ida dog at lave opkast-agtige lyde hvilket mor ikke synes var nødvendigt, så resten af mosen røg ud og bliver ikke købt igen.

Mor havde selv testet smagen af mosen før Ida fik noget og mor var mildest talt heller ikke begejstret 🙂

I stedet fik Ida resten af den hjemmelavede sveskemos fra i går blandet op med noget æble-/fersken mos. Det var straks bedre.

Mor havde gemt lidt kartofler fra aftensmaden i går, som hun havde lavet til kartoffelmos og blandet lidt gulerodsmos i. Mosen var dog ikke noget hit hos Ida da klumperne i kartoffelmosen tilsyneladende var for store på trods af, at mor havde prøvet at purere mosen med en blender. Endnu engang begyndte Ida på at lave opkastagtige lyde så det droppede vi også hurtigt igen. Mor tænker vi må ud og købe en si så vi kan få klumperne helt ud af den hjemmelavede mos så Ida ikke kløjs i dem.

Ida er efterhånden ikke synderligt begejstret for at få sutteflaske og mor tænker det formentlig er fordi hun synes smagen er lidt kedelig når man har fået det i lang tid efterhånden. Mor overvejer en løsning…

Hvorfor spise mos når man bare kan spise sin hånd?!
Hvorfor spise mos når man bare kan spise sin hånd?!

Ida sutter stadig ivrigt på sine hænder og alt andet hun kan komme i nærheden af – det resulterer ofte i at hun får hænderne så langt ned i halsen at hun laver opkastlyde og bliver helt rød om øjnene. Det synes Ida dog kun er sjovt og fortsætter lystigt.

Tøj

Ida er en lille sprællebasse og er efterhånden ved at være svær at give tøj på da hun griber fat i alting med hendes små hænder. Ida er qua hendes størrelse en stærk pige så det er ikke altid til at få hende til at slippe igen. Derfor er det heller ikke nemt at give hende tøj på da hun griber fat i ærmerne når armene skal igennem. Ida er også begyndt at blande sig når hun får en ny ble og ville hive den helt op til halsen hvis hun kunne.

Haven aka. altankasserne

Mor er med babysteps gået i gang med at anlægge have på altanen (læs: klargøre altankasser). Vi taler dog haveanlægning for dummies så da mor stolt kom hjem med 10 breve med frø til udplantning viste det sig at ingen af dem må plantes før til foråret. Nedtur. Det er dog lykkedes at finde et par alternativer så der snart kan komme noget i altankasserne.

Mor har boret huller i altankasserne og lagt grus i som dræn – det siger internettet nemlig man skal for at undgå oversvømmelse.

Altankasser med det fineste dræn
Altankasser med det fineste dræn

Pt står projektet dog stille igen da mor kun kunne finde jord i 40 liters sække hvilket barnevognen ikke kunne klare.

Nye indtryk

Ida er så småt ved at være stor nok til at kunne klare flere indtryk. I går bar mor Ida fremadvendt i bæreselen mens hun lavede mad og dækkede bord og det synes Ida var suuuuuper spændende. Lad os bare sige vi er glade for at vi ikke har fluer for Idas mund stod på vidt gab i al den tid det stod på. Også i barnevognen får Ida af og til lov at få ryglænet eleveret en smule – bare i 10-15 minutter – så hun lige kan følge med i hvad der sker. Når Ida lægges ned igen efter 10-15 minutter falder hun typisk i søvn med det samme fordi hun er blevet bombarderet med nye indtryk.

Ida følger med fra barnevognen
Ida følger med fra barnevognen

Underholdning

Der skal helst hele tiden ske noget med lilletutten. Ida kan stadig godt ligge længe og lege på sit legetæppe alene, men når hun først har sat sig for at hun skal ud på eventyr så er hun ikke til at stoppe. Og med 7 kg. er det altså begrænset hvor længe man kan holde til at løfte rundt på hende.

I øjeblikket er Ida stærkt fascineret af at have opdaget at hun har fødder. Og hvis hun kunne så tog hun dem i munden, det er helt sikkert. Ida bøjer benene når hun ligger på ryggen og lader sig så trille om på siden. Det betyder også at man virkelig skal holde øje med hende på puslebordet når man finder tøj frem til hende da hun efterhånden godt kan få benene ud over kanten.

Ida øver sig i at få fødderne op til munden
Ida øver sig i at få fødderne op til munden

Som alternativ underholdning forsøgte mor i dag at underholde Ida med et baby-klaver på vores Tab (en iPad agtig sag). Det synes Ida var rigtig skægt og spillede på livet løs. Det var bestemt også et hit til at få hende til at blive liggende lidt længere tid på maven hvor hun ellers ville have givet op tidligere. Mor prøvede også at vise Ida lidt Teletubbies fra Youtube på Tabben for at se hvad hun sagde til det, og det var ligeledes et hit. I ca. 10 min. i hvert fald.

Ida er også ihærdigt ved at øve sig på at rulle fra maven til ryggen og gør det ofte flere gange i træk når mor vender hende tilbage på maven. Det går dog af og til lidt for stærkt og så ender Ida udenfor legetæppet og er helt forvirret over hvordan hun dog kom derud. Ida får også nogle gange møflet sig udenfor tæppet når hun bare ligger på ryggen ved at bøje benene, rulle om på siden og så videre derfra. Hun er en ægte lille gymnast.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *