Juleforberedelser og julebesøg

Hmmm…

Mor troede egentlig at hun havde uploaded dette indlæg i mandags men det var tilsyneladende ikke sket så hvis det er skrevet lidt mærkeligt og er blevet lidt langt er det derfor.

I dag er der erklæret snestorm i Holland, hvilket mor ikke er stor fan af da mormor forventes med et fly kl 15.50. Derfor sidder både mor og mormor og følger med på diverse websites for at holde øje med om flyet bliver aflyst. Det er nu stoppet med at sne og mor kan høre at der er mere flyaktivitet udenfor så hun krydser fingre!

Mor rekognoscerer vejret i Amsterdam
Mor rekognoscerer vejret i Amsterdam
Snestorm i Amsterdam
Snestorm i Amsterdam

Besøg af Farmor og Farfar

Mandag ankom Farmor og Farfar til Amsterdam. Farmor og Farfar havde en hel kuffert med bare med forsyninger af alt det man ikke kan købe i Amsterdam til os – vi nævner i flæng: Groft mel, rugbrødsblandinger, græskarkerner, pålægschokolade, skifteunderlag til Ida osv. Der var også blevet plads til en hel dåse af Farmors fantastiske vanillekranse i kufferten.

Farmors fantastiske vanillekranse
Farmors fantastiske vanillekranse

Derudover havde Farmor og Farfar en ordentlig bunke tøj med til Ida musen. Farmor og Farfar er netop kommet hjem fra Oman og havde medbragt halvdelen af butikkernes indhold dernede fra.

Sommersko og vinterstøvler til lillemusen
Sommersko og vinterstøvler til lillemusen

Tirsdag tog Ida og mor farfar og farmor med ind til byen og viste lidt af den frem og onsdag holdt vi ‘pakjesavond’ (pakkeaften) som er den hollandske juleaften hvor Sinterklaas kommer med gaver. Vi twistede den en smule så den blev lidt mere dansk med dans om juletræet. Ida, mor og far skal holde jul hos mormor i år så vi tog forskud på julen og brugte anledningen til at holde en lille for-jul med farmor og farfar.

Sinterklaas havde sørget for, at der var en lille gave til alle og farmor havde sørget for lækker mad.

Herunder lidt stemningsbilleder fra pakjesavond:

Farmand arbejder mens familien gør klar til pakjesavond
Farmand arbejder mens familien gør klar til pakjesavond
(Plastik-)juletræet med sin pynt og gaver
(Plastik-)juletræet med sin pynt og gaver
The Helgren's klar til pakjesavond
The Helgren’s klar til pakjesavond
Ida ved ikke helt hvad hun skal synes om det der jul
Ida ved ikke helt hvad hun skal synes om det der jul
Far hjælper Ida med at åbne hendes gave
Far hjælper Ida med at åbne hendes gave
Ida med sine nye natdragter
Ida med sine nye natdragter
Traditionelle hollandske chokoladebogstaver. I for Ida
Traditionelle hollandske chokoladebogstaver. I for Ida

Glædelig Sint!

Idas spændetrøje

De sidste dage har Ida sovet meget bedre end i de sidste uger. Det skyldes formentlig, at vi har købt en sovepose til hende, som mest af alt minder om en spændetrøje så hun ikke ligger og blafrer med armene og vækker sig selv på den måde. Da hun var mindre kunne vi svøbe hende i hendes dyne så armene ikke kunne komme fri, men det er Ida nu blevet alt for stor og stærk til så vi har måtte tage stærkere midler i brug. Spændetrøjen/soveposen er købt i en babybutik og har intet med børnemishandling at gøre – bare rolig 🙂

Tripp Trapp Stol

Nu har vi også fået indkøbt en Tripp Trapp stol til Ida så hun kan komme med til måltiderne så snart hendes ryg er stærk nok til at sidde i den. Tripp Trapp stolen kunne sagtens findes brugt, men da vi ved at det er en stol hun kan bruge i mange år fremad har vi prioriteret at købe den fra ny.

Idas nye stol
Idas nye stol

Juledekorationer

Endelig er det også lykkedes mor at få lavet de årlige juledekorationer. Det er første gang i mors erindring at de ikke har stået klar til 1. december, men sådan er det åbenbart at være blevet mor 🙂

Den lille julemus, som tager al mors tid
Den lille julemus, som tager al mors tid

Det har desuden været lidt af en udfordring at finde gran og andre remedier, og juledekorationerne er da også langt fra så fine som de plejer at være – men de er der og er selvfølgelig indviede.

Adventskrans anno 2012
Adventskrans anno 2012
Kalenderlys anno 2012
Kalenderlysdekoration anno 2012

Selve kalenderlyset købte vi på det danske julemarked for et par uger siden til den svimlende sum af 10€ (75 kr.!). Da Holland fejrer jul d. 5. december var det jo ikke muligt at finde et kalenderlys hernede ellers. Det må vist være den dyreste dekoration til dato, men hvad gør man ikke for at få det lidt hjemligt og holde fast i traditionerne.

Skype

Så er det lykkedes os at få Skype op at køre hernede så vi nu kan modtage video-opkald. Vi forsøger altid at have Skype kørende på en computer så prøv bare at give os et kald. Tilføj os med brugernavnet ‘Moegkragen’ så tales vi ved 🙂

Skype kan downloades gratis her og så snart du har oprettet en profil kan du tilføje andre brugere og ringe gratis via internettet. Med skype er det også muligt at lave video-opkald så vi kan se hinanden mens vi taler. Så har I muligheden for at følge lidt med ‘live’ i hvordan Ida vokser og trives.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *