Flyvetur og 5 ugers tjek

Idas første flyvetur

Da farmand skulle afsted til Amsterdam fra søndag til onsdag besluttede mor at hun og Ida skulle tage en tur på besøg hos mormor i Jylland da mormor alligevel gik hjemme hele ugen pga. sygemelding efter en operation. Søndag morgen blev der således impuls indkøbt billetter og arrangeret at farmor og farfar kunne aflevere autostolen hos mormor så mormor kunne hente Ida og mor i Karup lufthavn senere samme dag.

Mor og far var spændte på hvordan flyveturen skulle gå, men var fortrøstningsfulde med den nye bæresele. Oveni havde mor og far arrangeret billetterne således at mor kunne følges med far til og fra lufthavnen så hun havde lidt hjælp noget af vejen.

Ida blev sat i bæreselen uden for indgangen til lufthavnen og mor fik arrangeret bagagen og så var det afsted mod terminalen. Ida var utilfreds og stortudede fra da mor trådte ind i terminalen og selvbetjeningsautomaten til at printe boarding passene meldte fejl på mors kort – så var gode råd dyre. Mor forsøgte at slå koldt vand i blodet og prøvede at give Ida sutten selvom det sjældent er den store succes da hun normalvist blot spytter den ud med det samme. Denne gang var heldet dog med mor; Ida suttede to gange på sutten og faldt så i den dybeste søvn som varede hele vejen op i flyet (og det endda inkl. 1½ times ventetid i lufthavnen da vi ville være der i god tid af hensyn til security osv.).

Ida og mor i lufthavnen
Ida og mor i lufthavnen

Personalet i lufthavnen var virkelig hjælpsomme hvad enten det gjaldt at bære mors bagage op og ned af trapper, at sørge for mor og Ida fik deres egen række på flyet så der var masser af plads og med varmt vand til at varme Idas aftenbajer til flyveturen.

Ida skulle tages ud af bæreselen og spændes fast i en sele udenpå mors sele i flyet. Det var ret besværligt at spænde sin Idas sele fast i mors egen sele samtidig med hun med en hånd skulle holde Ida. Det gik dog og Ida opførte sig heldigvis eksemplarisk selvom hun blev moslet lidt med. Da flyet begyndte at køre fik Ida sin aftenbajer i munden og så var hun underholdt den halve time flyveturen tog. Mor havde dog været lige nærig nok med mælk i flasken så hun måtte forsøge at holde Ida hen med sutten lidt af vejen så der var nok mælk til landingen. Det gik dog fint og på vejen hjem igen havde mor sørget for at have langt mere mad med end Ida overhovedet ville kunne spise for at være på den sikre side.

Ida og mor kom ud af flyet med hjælp til bagagen af flypersonalet og så ventede mormor ellers i ankomsthallen i Karup lufthavn hvor Ida igen fik en aftenbajer så hun kunne sove hele vejen hjem i bilen hvilket også fik fint.

Ida på vej hjem til mormor
Ida på vej hjem til mormor

Ida klarede også flyveturen hjem igen i stiv arm; Hun kvalte en god del af sutteflasken allerede før vi lettede og sov så ellers indtil vi landede igen hvor mor kunne montere Ida i bæreselen igen og liste ud af lufthavnen hvor hun mødtes med far for at køre hjem.

Besøg hos bedsterne og olderne

Der var ikke noget formål med turen til Jylland udover at hygge med mormor nu hvor far alligevel ikke var hjemme. Det lykkedes dog også at få besøgt 2/3 older (Anne og Tove), som endnu ikke havde fået hilst på Ida, så de var selvfølgelig henrykte for at møde vidunderet som de øjensynligt var meget stolte af at have produceret gener til i sin tid. Vi fik også tid til at få besøgt farmor og farfar i Malling i løbet af dagene og sørme om vi ikke også nåede at få prøvet dåbskjolen på Ida før turen igen gik mor København.

Vi havde nogle super dejlige dage hos mormor og Ida nød virkelig at blive dikke-dikket og sunget for (selvom mormor vist ikke altid kunne huske teksten til sangene rigtigt).

Ida og olde Anne som Ida har fået mellemnavn efter
Ida og olde Anne som Ida har fået mellemnavn efter

I det hele taget klarede Ida hele turen super flot både med fly-og bilture, at blive kastet fra arm til arm og at skulle tilvænne sig og sove i helt nye omgivelser. Seje Ida-mus!

5 ugers tjek hos doktoren

Torsdag var det blevet tid til Idas 5 ugers tjek hos doktoren. Her blev hun vejet, mærket- lyttet og trykket på samt målt rundt om hovedet og i højden.

Ida er nu 58 cm høj (6 cm længere ved fødslen) og vejer 4680 gram (ca. 1500 gram mere end ved fødslen) og er både længere og tungere end gennemsnitsbabyen. Så er der ikke noget at sige til at vi synes hun er ved at være stor. Ida bruger nu str. 68 i heldragter med fødder i da hun ellers ikke kan strække tæerne ud.

Store Ida-musen - næsten 6 uger gammel
Store Ida-musen – næsten 6 uger gammel

Ved besøget hos doktoren fik mor ved samme lejlighed en recept på nogle øjendråber da hun vågnede op med øjenbetændelse i morges – det tager åbenbart hårdt på hende at blive mor. Ligesom man troede kroppen skulle til at tilbage til sin normale tilstand efter graviditeten bliver den udsat for den ene ting efter den anden. Gamle mor… Vi håber dog med den hurtige behandling at Ida går fri af øjenbetændelsen.

MinTicker.dk Ticker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *