Barnedåb

Ida Gade Helgren

Ida i dåbskjolen
Ida i dåbskjolen

Så blev det tid til at få lille Ida døbt. For at undgå at skulle stresse over at få holdt barnedåb når vi er hjemme i forbindelse med julen blev forældrene enige om at holde barnedåben før den lille familie tager til Amsterdam.

Da familien på begge sider er fra Jylland var det nemmest at holde selve dåben i Jylland ligeledes. Mor ville gerne have Ida døbt hos den præst hun selv var konfirmeret hos og således blev det besluttet at holde barnedåben hos morfar og Grete d. 23. September 2012.

Hverken mor eller far går meget op i traditioner og ville gerne holde dåben så uformel og ukompliceret som muligt. Maden blev derfor bestilt udefra – med undtagelse af kagen som en af mors bekendte lavede (se billede længere nede) – kjolen blev lånt af de mormors moster, som havde hæklet en kjole, der tidligere var blevet brugt i familien og inviteret blev kun den nærmeste familie for at holde selskabet så småt som muligt. 20 personer + Ida var vi samlet.

Ida med far og gudfar
Ida med far og gudfar

Onkel René bar Ida op da han skulle være Idas gudfar. Derudover stod mormor og farmor fadder. Onkel var lidt nervøs for at bære Ida da det var første gang han skulle holde hende og mildt sagt ikke har megen erfaring med spædbørn. Ida blev spist af i våbenhuset før vi skulle ind og så sov hun sig ellers igennem hele dåben og ænsede end ikke, at hun fik vand i håret. Hun kiggede blot op en enkelt gang da der blev spillet højt musik, men blev hurtigt vugget i søvn igen i onkels arme.

Ida med sin gudfar og de to faddere
Ida med sin gudfar og de to faddere
4 generationer kvinder
4 generationer kvinder
4 generationer Helgren'er
4 generationer Helgren’er
Misserne skulle også mærke der var fest - her fortærer Bo og Ea 2 hummere
Misserne skulle også mærke der var fest – her fortærer Bo og Ea 2 hummere
Ida bliver døbt
Ida bliver døbt

Dåben faldt sammen med høstgudstjeneste og kirken var derfor fuld og pyntet med halm og sæsonens grøntsager i dagens anledning.

Familien samlet foran kirken
Familien samlet foran kirken

Efter selve ceremonien gik turen videre ud til morfar og Grete hvor der blev budt på frokost og kaffe – og ikke mindst Ida-kagen som mors bekendte Winni havde lavet. Kagen smagte mindst ligeså godt som den ser ud.

Idas kage
Idas kage

Herunder ses de stolte forældre med lille Ida udenfor kirken.

Den lille familie
Den lille familie

Dåbsgaver

Frk. Gade Helgren fik selvfølgelig en masse dåbsgaver som det ses herunder. Derudover fik hun en masse penge som hun havde ønsket sig og som skal gå til indkøb af seng, puslebord og Tripp Trapp stol i Amsterdam. Udover dette fik hun også en opsparingskonto med 5000 kr. så hun er godt på vej mod den første million.

Tak til alle for gaverne og for en dejlig dag!

Bukser og bodystocking
Bukser og bodystocking
Kjole og cardigan
Kjole og cardigan
Dagmarkors og kæde
Dagmarkors og kæde
Jørgen Clevin kop, tallerken og skål & H.C. Andersens eventyr
Jørgen Clevin kop, tallerken og skål & H.C. Andersens eventyr
Sparegris
Sparegris
Duplo hospital
Duplo hospital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *