Hjemkomsten

Ekstra visit på børneafdelingen

Søndag d. 5. kom Farmor og Farfar og hentede os på barselshotellet for at tage os med hjem. Turen hjem blev lidt hektisk da vi pludselig ikke kunne komme i kontakt med Ida, som var helt slap. Det lykkedes dog at få liv i hende efter få minutter.

Efter at have talt med en jordemoder på barselshotellet blev vi enige om at tage en tur på Rigshospitalets børneafdeling for at få tjekket at alt var som det skulle være. Børnelægen kunne ikke se der var noget usædvanligt men mente det evt. kunne være at Ida havde sidder forkert med hovedet lidt for hængende i autostolen så hun havde fået lukket af for luftvejene. Hun sagde dog også at det Ida højst sandsynligt bare havde sovet rigtig, rigtig tungt og efter at have lært Ida lidt bedre at kende er de nybagte forældre blevet enige om at det må have været tilfældet. Vi har heldigvis ikke set tegn på noget lignende efterfølgende men er lidt spændte på at skulle have hende i autostolen næste gang.

Besøg i hjemmet

I løbet af de første dage hjemme fik vi besøg af Onkel René, mors veninde Julie og fars ven Thomas. Ida var lidt pirrelig disse dage, hvilket senere viste sig at skyldes, at mælken ikke var løbet ordentligt til så hun bare var SÅ sulten. Vi begyndte derfor at supplere med modermælkserstatning for at sikre os at hun fik det hun havde  brug for. Det gjorde en verden til forskel og fra at have en pjevset pige som kun ville ligge ved mors bryst og sove med mors bryst i munden kunne hun nu rent faktisk mættes og lægges til at sove i liften uden at vågne igen 5 minutter senere.

Far trøster Ida
Far trøster Ida
Første tur med barnevognen

Vi kom også ud på vores første tur med barnevognen da vi manglede et par småting, som skulle hentes i Frederiksberg Centret.  Det var dog mildt sagt ikke et hit hos Ida som græd uden ophold fra Vesterbrogade og stort set ned til Frederiksberg Centret før hun faldt i søvn. Hun vågnede dog kort tid efter og fortsatte gråden. Vi fik derfor også prøvet vores første offentlige amning, hvilket dog kun hjalp kortvarigt. Efter Frederiksberg Centret tog vi forbi mors veninde Sabrina og hendes familie. Her gjorde vi pitstop og fik givet Ida en ordentlig omgang modermælkserstatning, hvilket betød at  hun sov hele vejen hjem.

Sabrina og Ida
Sabrina og Ida

Den anden tur med barnevognen bar ligeledes præg af en Ida som følte sig utryg i barnevognen, og som græd stort set hele vejen fra Vesterbrogade til Frederiksberg Rådhus videre til Valby og hjem igen. Ida blev så ulykkelig, at mor måtte improvisere en gående amning for at trøste hende og stadig komme hjem. Vi håber virkelig at Ida kan få nogle bedre oplevelser med barnevognen de næste par gange – indtil videre er planen at spise hende godt af med modermælkserstatning før.

Et af de få fredfyldte øjeblikke i barnevognen
Et af de få fredfyldte øjeblikke i barnevognen

MinTicker.dk Ticker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *