35+5 (21. juni 2012)

I dag var vi afsted til ekstra scanning (vækstscanning) for at få tjekket at Lillepigen ikke er alt for lille og at hun får alt det at spise som hun overhovedet kan. Der var som altid lang ventetid på Riget og det var umuligt at finde en parkeringsplads. Det lykkedes dog alt sammen og den vordende moder kom ind til en læge som skulle foretage scanningen.

Lægen havde som ved de forgående scanninger også problemer med at få Lillepigen til at ligge som hun skulle for at få taget nogle gode billeder hun kunne måle ud fra så det tog knap en time derinde. Vi blev enige om at Lillepigen nok ikke er så fotogen.

Lægen var rigtig sød til at forklare hvad hun kiggede efter og hvad man kunne se på skærmen. Den vordende moder blev dog pludselig skidt tilpas og svimmel på stuen og måtte om og ligge på siden i stedet for og drikke en masse vand og juice. Lægen fortalte, at det ofte sker for gravide som ligger fladt på ryggen fordi baby presser så meget nedad på en stor blodåre, der går omme i ryggen. Resten af scanningen blev derfor lavet på siden.

Lægen kunne se ud fra de resultater hun fik når hun indtastede målene i computeren at Lillepigens størrelse var helt fin. Hun vejede 2428 gram ifølge computeren og var dermed 10% mindre end gennemsnitsbabyen på samme alder, men så længe det er under 22% mindre end gennemsnittet regnes det som normalt. Lægen mente ligesom jordemoderen måske blot at Lillepigens vækstkurve var lidt anderledes fordi hendes forældre ikke er så store. Fordi resultatet af scanningen var så fint blev der heller ikke lavet en flow-måling som jordemoderen ellers havde nævnt. Det laver man nemlig kun såfremt baby er 22% eller mere under den gennemsnitlige størrelse.

Lægen nævnte desuden ligesom jordemoderen, at vi nok ikke skal forvente, at Lillepigen bliver meget mere end 3000 gram til fødslen, hvilket den kommende mor dog har det rigtig fint med i betragtning af hvordan hun bliver leveret – så længe vi ved hun har det godt derinde.