25+4 (11. april 2012)

Så er 2. lægebesøg veloverstået. Der blev målt blodtryk, vægt og lavet urinprøve som alt sammen var som det skulle være. Så blev livmoderen målt (det gør lægen ved at måle fra toppen af skambenet til toppen af livmoderen, hvor maven er mere blød) – den var 22 cm hvilket er 1-1,5 cm under gennemsnittet midt i uge 25, men det betragtes stadigvæk som helt normalt.

Dertil fik moderen lavet et EKG, hvor lægen med en masse små elektroder måler hjertets aktivitet da moderen har følt en del hjertebanken på det sidste – det var dog også superfint og der var intet usædvanligt.

Slutteligt blev der taget en stribe blodprøver fra moderens arm, hvor der nu skal testes om lillepigen er Rhesus-negativ eller -positiv. Hvis lillepigen er positiv – modsat moderen – skal moderen have nogle injektioner med noget stof så hun ikke danner antistoffer mod en evt. kommende lillebror eller -søster til lillepigen når den tid engang kommer. Der bliver også testet for blodprocent i blodprøven for at se om moderen får nok jern da dette ellers også kan medføre hjertebanken. Disse resultater får vi svar på når vi skal til jordemoder næste gang d. 8. maj.

Moderen har haft en del plukkeveer når hun har gået meget rundt i Amsterdam og Athen hvor maven har været stenhård, så det fik hun sig også en snak med lægen om og hvad man evt. skulle være opmærksom på. Der er dog ikke noget unormalt i at få plukkeveer på nuværende tidspunkt – så længe man bare lytter til kroppen og slapper lidt mere af så det prøver hun på.

Nu starter vi snart til de tre fødselsforberedelses moduler på Rigshospitalet som gerne skal være klaret inden uge 32 i tilfælde af at baby beslutter sig for at komme for tidligt ud så vi er godt klædt på.

Graviditetskalenderen kan ses herunder med alle datoer:

2. Maj – Glukosebelastningstest (en standardtest man tilbyder gravide hvis der er sukkersyge i familien på den ene eller anden side – også selvom det blot er ‘gammelmandssukkersyge’. Testen består i at man faster fra kl 22. d. 1. maj, møder op på Riget kl 8 d. 2. maj og drikker en sukkerholdig drik. Efter et par timer i venteværelset får man så svar på om man er ved at danne graviditetssukkersyge)

8. Maj – 3. besøg hos jordemoder

19. Juni – 4. besøg hos jordemoder

25. Juni – Heidi på barsel (4 uger før termin – sidste arbejdsdag er d. 22. juni)

10. Juli – 5. besøg hos jordemoder

22. Juli – Termin (vi satser stærkt på at baby er ligeså struktureret og perfektionistisk som sin mor og kommer til tiden eller lidt før :) )

24. Juli – 6. besøg hos jordemoder – dette besøg aflyses selvfølgelig hvis lillepigen er kommet ud inden da

1. August – Igangsættelse – fødslen vil blive sat i gang på Rigshospitalet denne dag såfremt lillepigen ikke er kommet ud. Lillepigen skal nemlig ud inden vi går ind i 42. uge af graviditeten