Sættekasse

Budget & Materialer

5 kr. – Maling (købt i Føtex, der er maling til mange andre projekter)
5 kr. – Papir i forskelligt design (jeg har fundet mit over tid i Søstrene Grene, men Panduro Hobby har også et godt udvalg – i princippet kan du bruge hvilket papir det skal være, bare det ikke er for tyndt og krøller når der kommer lim på)
5 kr. – Lim (ganske almindelig kontaktlim – du bruger langt fra en hel tube – selvfølgelig afhængig af størrelsen på sættekassen)
45 kr. – Sættekasse (købt i Søstrene Grene)
60 kr. – I alt

Derudover: Pensel, Linial og blyant, Saks

Etaperne

  1. Sættekassen males (såfremt det ønskes). Jeg valgte at give min et enkelt lag hvidt maling så man stadig kan fornemme træets struktur.
  2. Bunden af hvert rum måles og det ønskede papir klippes til i den givne størrelse.
  3. Test at papiret passer i rummet.
  4. Lim pensles på bunden af hvert rum.
  5. Papiret lægges ned på limen.
  6. Brug evt. en tør pensel eller en af kanterne på linialen til at sikre at papiret sidder fast over det hele og til at skubbe evt. luftbobler ud mod kanten så papiret kommer til at sidde plant.
  7. Gentag for hvert rum og nyd derefter det fine resultat.
Klar, parat, start!
Klar, parat, start!

Tips & Tricks!

Klip papiret 1-2 mm mindre end rummene for at sikre at det kommer til at lægge plant.

Smør limen på sættekassen frem for på papiret. Papiret vil (afhængig af tykkelse mv.) krølle en smule når det bliver vådt og det gør det væsentligt sværere at sætte det fast så det sidder pænt.

Brug masser af lim og sørg for at sætte papiret på med det samme limen er smurt på for at få det bedste resultat. Det er vigtigt, at der er rigeligt lim i hjørnerne især.

Pas på ikke at vende det udklippede papir når du sætter det fast på bunden – min sættekasse havde et par kvadratiske rum som dog viste sig at afvige en lille smule i størrelse (formentlig pga. billig sættekasse) afhængig af hvad vej det udklippede papir vendte. Det betød, at papiret pludselig ikke passede 100% i rummet alligevel. Du kan evt. sætte et lille kryds i højre hjørne

Resultatet

Herunder ses det færdige resultat.

Sættekassen skal bruges ved min datters puslebord til alle de små ting som ellers ligger og putter sig så man ikke kan finde dem når man skal bruge dem.

Færdig sættekasse
Færdig sættekasse
Sættekassen med fyld - nu mangler den blot at blive hængt op
Sættekassen med fyld – nu mangler den blot at blive hængt op

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *