Mayas første dag i børnehave og tjek på OUH

Maya i børnehave

I dag havde Maya første dag i børnehaven. Vi havde talt rigtig meget om det og hun var helt klar. Ida og Maya afleveres på Løvestuen hver morgen og er der indtil vuggestuen og de øvrige børnehave stuer åbner så Maya er både bekendt med huset og med personalet.

Maya virkede da også til at synes det hele var helt fint, og egentlig bare bonus at Mor var med til at lege dernede i dag. Mor og Maya afleverede Ida på Storebjørn kl 9 og gik derefter ned på Løvestuen. Så var vi der et par timer, hvor vi tegnede, legede, læste bøger og holdt samling med resten af stuen, hvor der blev sunget og spillet guitar. Maya var en kende betuttet under samlingen, men resten af tiden havde hun en fest og trissede gladeligt rundt for sig selv og legede med det nye legetøj og hilste på de gamle vuggestue-kammerater.

Maya i gang med Idas madpakke. Snart skal Maya selv have madpakke med.
Maya i gang med Idas madpakke. Snart skal Maya selv have madpakke med.

Efter at have været i børnehave havde Mor aftalt med pigerne at tage i Tivoli, hvor vi mødtes med Tante Anne, som er på barsel og har termin i morgen(!) – der er dog umiddelbart ingen baby på vej og Anne er på toppen, så hun trissede rundt med os et par timer i Tivoli indtil det blev for koldt og pigerne blev for trætte.

I morgen er det igen planen at Mor skal med afsted i børnehaven et par timer, og om alt går vel kan Mor gå en times tid, så Maya lige kan prøve at være der alene for en stund. I morgen spiser Maya frokost dernede og torsdag bliver dagen så forlænget så hun også sover lur dernede, hvis ellers de kan få hende til det.

Maya til tjek på OUH

I går var Mor, Far og Maya på Odense Universitets Hospital hos doktor Keld for at få det årlige tjek på om Maya udvikler sig som hun skal med hendes arm. Keld var meget positiv og sagde at Maya kunne alt det hun skulle kunne. Det allervigtigste er at hun stadig har fuldstændig fri passiv bevægelighed – dvs. ingen led, muskler eller sener er spændte og forhindrer hende i at kunne lave alle bevægelser. Det betyder nemlig at Maya har de bedste forudsætninger for at få trænet hendes arm så stærk som mulig og for at få så få bivirkninger af armen som muligt. PT er der derfor ingen planer for at Maya skal opereres. Yay!

Det var super gode nyheder. Maya var faktisk så god med armen, at Keld sagde ja til at vi kan flytte Mayas træning fra Hvidovre Hospital og ud i kommunalt regi, såfremt vi kan finde en egnet fysioterapeut, som har erfaring med skaden og med træningen heraf. Det er næste skridt for Far og Mor og så blev vi ellers bedt om at komme igen med Maya til tjek om et års tid.

3 minutter efter bilen blev startet retur fra Odense sov Maya
3 minutter efter bilen blev startet retur fra Odense sov Maya