Piger med evner og talenter

Siden i søndags har Maya ikke haft ble på hjemme i dagstimerne. Maya havde to uheld søndag men ellers klarer hun det super godt når man af og til lige husker hende på, at hun ikke har ble på.

I dag har det dog ikke været nødvendigt for ‘Mig kan selv!!’ er det nye hjemme hos os og det gælder altså også at gå på toilettet. Maya går selv derud, sætter toiletbrættet på, trækker skamlen hen, kravler op, bukserne ned og sætter sig og tisser. Hun kan også selv tørre sig, trække ud og vaske hænder. Hun er faktisk temmelig sej.  Mange gange sker der dog ingenting. Men Maya kan også sagtens gå på toilettet 4-5 gange på en halv time…

Mor synes Maya er topsej og håber på at vi snart kan lokke vuggestuen til at prøve at lade Maya gå uden ble dernede også.

Sådan ser det ud når Maya sidder på toilettet og spiller på Mors telefon
Sådan ser det ud når Maya sidder på toilettet og spiller på Mors telefon

Maya har også andre talenter. F.eks. at spille guitar har vi erfaret da vi var på besøg hos Onkel René og Tante Anne i weekenden.

Maya spillede guitar i flere timer hvilket resulterede i en vabel på højre pegefinger senere på dagen. Så fandt man lige sit kald som 2 årig 🙂 Maya er langt mere musikalsk end Ida og skal kun høre en sang et par enkelte gange før hun opsnapper både tekst og melodi.

Ida er ved at være super skrap til at tegne. Hun er begyndt at tegne huse, mennesker og dyr som man uden problemer kan se hvad forestiller.

En humlebi der flyver mod himlen
En humlebi der flyver mod himlen

I dag har Ida haft Kaisa med hjemme fra børnehaven. De havde en fest og legede fint sammen – også med Maya indtil Kaisa blev hentet. Ida synes dog det var lidt irriterende at skulle dele sine ting med Kaisa, så den del arbejder vi lige lidt på indtil næste gang 🙂