Maya og AHA test

I dag har Mor og Maya fået svar på den test Maya fik foretaget for en måneds tid siden. Maya fik ros og fik 76 point ud af 100 mulige. Ergoterapeuten, Stine, synes Maya var meget, meget dygtig og nævnte flere gange at Maya kunne meget mere end hendes egen søn, der blot er 1 dag yngre.

Stine gennemgik resultatet en færdighed af gangen (20 stk. i alt) og forklarede hvorfor hun havde scoret som hun gjorde i hvert tilfælde. Stines resultat svarede meget til hvad Mor havde forventet og de fleste af de områder, som Stine anbefalede os at træne Maya i er ting vi gør i forvejen. Der var dog enkelte områder, som hun kunne tilføje – f.eks. at gribe ud efter ting i hovedhøjde og at træne brug af hele håndens gribeflade (og den taktile sans) f.eks. ved at skulle flytte store magneter rundt på en tavle eller ved at fjerne bolde fra en velcrotavle. Mor synes det hav super god mening og fortalte Stine hvad vi har gjort til dato med Sansemotorik og diverse stykker legetøj og Stine sagde med det samme at hun ikke var et sekund i tvivl om at grunden til at Maya er blevet så god som hun er skyldes at vi har trænet med hende hver eneste dag helt fra fødslen. Mor har masseret og udstrakt hver dag når Maya er puttet for at sikre at hun ikke spænder til og siden første samtale med Sansemotorik teamet da Maya var 1 uge gammel har vi brugt en masse krudt på at børste, nive og nulre Mayas hånd og arm og ligeledes på at lave krydsbevægelser med arme og ben på tværs af rygsøjlen, hvilket har haft stor effekt på Mayas kropsfornemmelse og evne til at bruge begge hænder næsten ligeligt. Stine sagde ordret, at det helt sikkert var vores egen fortjeneste at Maya er nået så langt som hun er og at hun ikke tidligere har set et barn med tilsvarende skade have så gode færdigheder i så tidlig en alder.

Det blev Mor rigtig glad for at høre, da det selvsagt er noget vi har brugt rigtig meget tid og krudt på, hver eneste dag de sidste 1½ år.

Hue af og på er også super træning for begge arme
Hue af og på er også super træning for begge arme

Stine vil gerne se Maya igen om 6 mdr. for igen at lave testen og se om der er sket yderligere udvikling til den tid. Stine mente godt der kunne være en positiv udvikling alene i forhold til Mayas alder fordi hun om 6 mdr. vil forstå endnu flere af de ting som Stine prøvede at få hende til at gøre under testen. Derudover bad Stine om lov til at bruge videoen af Mayas test til et undervisningsforløb af fysioterapeuter fordi Maya havde brillieret i den allersværeste færdighed (manipulation – dvs. flytning eller totation af elementer i een hånd uden brug af den anden hånd) på en måde som Stine aldrig før havde set. Det fik Stine selvsagt lov til og Mor var super stolt og glad da Mor og Maya gik derfra.

Pyyyyh, det er hårdt med al den træning. Måske man bare skulle sove..... her!
Pyyyyh, det er hårdt med al den træning. Måske man bare skulle sove….. her!