Kinesio tape og bio-tur

Maya tæller

Maya er ved at være super sej til at tælle. Vi øver dagligt når vi går op af trapperne og i vuggestuen tæller de også. Maya kan du næsten tælle til 10. 1-7 går fuldstændig fejlfrit men så glemmer hun som regel 8, 9 eller 10 og slutter med 12. Maya er pivstolt kan man se og ved godt vi synes hun er super sej.

Ida er en god læremester og Maya gør alt hvad Ida gør – på godt og ondt 🙂

Maya hos fys og ergoterapeut

I går var Maya til fys og ergoterapeut med hendes arm. Det er det ca. månedlige besøg vi har og det eneste vi gør brug af lige i øjeblikket udover masser af daglig træning og udstrækning. Normaltvist er der dog ikke en ergoterapeut med – det er kun fordi vi for nylig er gået i gang med kinesiotape behandlingen af Maya og derfor skulle gøre status på om vi skulle fortsætte eller ej.

Vi blev ret hurtigt enige om at vi skulle fortsætte med at tape Mayas arm fra tommelfinger til skulder da der var klare fremskridt at se i forhold til hvor meget hun kan dreje sin arm og sit håndled. Samtidig som vi startede på at tape Maya indførte Mor en ny rutine med at vi altid putter sæben på venstre hånd når hun får vasket hænder. Dermed skal Maya dreje sin venstre hånd så håndfladen vender opad og det er en af de sværeste positioner for hende at lave med armen. I starten måtte Mor holde Mayas hånd for at den ikke drejede tilbage, men i dag (ca. 1 måned efter første tapebehandling) kan Maya selv holde hånden deromme. Håndfladen er stadig ikke helt vandret men det er tæt på og det er en kæmpe forbedring.

Maya med ny-monteret tape
Maya med ny-monteret tape

Efter vi er startet på kinesio tape behandlingen er Maya også blevet mere mobil med hænderne over hovedet. Nu kan hun få hånden helt om i nakken og helt op på hovedet. Det er kæmpe fremskridt og selvom Mor synes det er virkelig svært at tape Maya rigtigt (og stadig kun kan gøre det når hun sover) og selvom Maya hader at få tapen fjernet fra armen (hvilket vi gør ca. hver 5. dag) fordi det er ubehageligt så bliver vi ved.

Mor havde lavet lidt research på andre tape-metoder og velcro-skinner som hun havde printet ud og taget med til ergoterapeuten for at spørge om hun kendte noget til det. Det gjorde Stine dog ikke men synes det så meget interessant ud og ville gerne tage det med sig og se nærmere på det for at se om der var andet der kunne give mening for Maya.

Om en måneds tid når vi skal til tjek på hospitalet igen skal Maya testes af Stine. Det er en test af hvad Maya kan med armen lige PT og Mor er ret spændt på hvad der kommer til at ske og hvad resultatet bliver.

Ida og Mor på tur

I dag har Mor og Ida været på tur. Vi startede i biografen – Idas første tur! Ida var helt imponeret over konceptet og mente godt vi kunne gøre det igen. Snart. Vi så Disney Junior: Min første biograf og Ida elskede det. Filmen varede en time og Ida sad totalt forstenet med åbnet mund i samtlige 60 minutter filmen varede. Konceptet med bland selv slik gjorde da heller ikke oplevelsen dårligere.

Bland selv slik <3
Bland selv slik <3
Damer og bio
Damer og bio

Da vi kom ud konkluderede Ida, at hun var sulten og at vi nok skulle gå på McDonalds. Den var Mor med på så det gjorde vi.