Vores første tur til lægevagten

Så oprandt dagen, hvor vi for første gang måtte et smut forbi lægevagten. Lige som vi troede begge piger var friske igen, havde vi en rigtig hård nat, næsten uden søvn, med en Ida som hostede mere end hun sov, og som startede ud med 40,1 i feber fra morgenen af. Den Lille stakkel var helt syg og ked.
Farmor havde heldigvis berettet efter lægebesøget, at hvis Mayas feber steg til 40 grader skulle vi ringe til lægen eller lægevagten. Så det gjorde mor kl 8 i morges og fik plads nummer 26 i køen hos 1813. Mor kom igennem til en flink sygeplejerske, som uden tøven sagde, at de gerne ville have hende ind, så vi fik en tid til konsultation kl 11.10.

Mor og Ida tøffede afsted i bilen og tog plads i børneventeværelset på Bispebjerg Hospital, hvor vi efter en halv times venten kom ind til en sød læge, som kunne konstatere at Ida havde enten halsbetændelse eller lungebetændelse bare ved at kigge på hende. Efter et kort lyt på lungerne og en let mærken på halsen slog hun fast: Halsbetændelse.
Mor fik hende til at kigge i ørene ved samme lejlighed og sørme om der ikke også var lidt mellemørebetændelse på det venstre øre. Stakkels, stakkels Ida.

Efter 10 minutters konsultation kørte vi hjem igen med en recept på en omgang penicillin til Ida så det hele kunne blive renset ud.
Ida synes penicillinen og panodil miksturen, som vi skal supplere med, smager som slik så den tager hun indtil videre helt uden brok.

Ida må tidligst komme i vuggestuen onsdag igen, så vi håber at penicillinen sætter hurtigt ind så hun ikke skal have ondt så længe og kan få slappet lidt af de næste dage uden for meget hosten. Og så håber vi også at Maya ikke redder sig samme baktusse og får en omgang mere.

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *