Kraniosakral Terapi

Maya til Kraniosakral Terapi

I dag har Maya og Mor været i byen, hvor Maya fik sin første kraniosakral behandling.

Herunder har mor tyvstjålet behandleren Pernille Krejsgaards egen definition af hvad kraniosakral terapi er for Jer der ved ligeså lidt om det som Mor gjorde:

“Kranio sakral Terapi er en effektiv, blid, behagelig og dybdegående massageteknik.

Behandlingen består af ganske lette tryk/greb, hvor man blidt og nænsomt arbejder med at korrigere, frigøre og løsne spændinger og skævheder, i de muskler, led og det bindevæv der er i og omkring kraniet, ansigtet, nakken, rygsøjlen og bækkenet.

Det er med til at optimere og balancere nervesystemets funktion og er en unik måde at arbejde med kroppens stress niveau på. Den dybe afspænding der sker i musklerne og i nervesystemet resulterer i et øget energi niveau og af følelse af velvære.

Behandlingen kan lindre ved ømhed og smerter i: Nakke og skuldre, arme og hænder, ryg og lænd, baller, iskias, haleben, hofter, korsben og skamben, knæ og fødder og ved bækkenløsning.

Eller ved symptomer som: Hovedpine og migræne, efter piskesmæld, hjernerystelse, kæbespændinger, træthed, stress, anspændthed, svimmelhed, fordøjelsesproblemer, væske eller uro i benene.”

Maya var glad og aktiv – hun har netop i dag fundet ud af, at hun kan smide ting på jorden og få dem til at larme, så Mor var i fuld fart med at samle legetøj op i den time vi var der. Det virkede til at Maya var helt ok med at blive trykket rundt omkring og der var slet ingen brok. Vi har heller ikke mærket til yderligere træthed her til aften.

Mor forventer ikke, at vi kommer til at kunne se en direkte forskel, men i og med at denne form for behandling er så tæt bundet op på nervesystemet synes Mor og Far, at det vil være tosset ikke at give det ‘the benefit of the doubt’ og lade Maya behandle. Mor forventer, at Maya skal have tre behandlinger med ca. 3 ugers mellemrum – og så måske nogle løbende med større mellemrum – og de 3 x 400 kr. som det koster er småpenge, hvis de bare kan give en lille smule forbedring til Mayas arm.

Maya er i rivende udvikling og er så småt ved selv at kunne sidde i kort tid af gangen
Maya er i rivende udvikling og er så småt ved selv at kunne sidde i kort tid af gangen

Opvaskemaskine i stykker

Vores opvaskemaskine er gået i stykker. Røv. Vi havde bestilt en reparatør for en hel uge siden, som skulle have fikset den i dag, men i stedet erklærede han den for totalt helt og aldeles stendød. Øv. Så Mor måtte lige spørge sin ven Google om hvilken maskine man så skulle købe. Godt med nogle flere ting til to-do-listen, som i forvejen ikke er så lang med 11 dage tilbage til bryllup [Ironi kan forekomme].

Mor var dog hurtig på aftrækkeren og 12 timer efter time-of-death-erklæringen lå der en kvittering på bestilling af en ny smart sag i inboxen. Den kommer på lørdag. Det samme gør Farmor og Farfar. Coincidence? I think not 🙂

Huskefisen

Ida er begyndt at huske de vildeste ting. Et par uger efter Mayas barnedåb og Idas 2 års fødselsdag kom Ida pludselig i tanke om at der havde været kirkeklokker så nu er alle tårne, spir og spidse bygninger forvist til ‘kirkekok? kirkekok ringer ikke?’.

I dag da vi var på vej i vuggestue hvor vi som altid gik og snakkede om løst og fast kom Ida pludselig i tanke om Farfars høreapparat. Så Ida skiftede emne fra ‘kirkekokker’ til ‘Farfar øre-ap-rat [peger på øret]. Movsar (Morfar) i stykker [peger på øret]. Mormor guldtænder’ Bom! Sikke en skravlefamilie Lilletutten fik sig der 🙂

Ida har en fantastisk alder lige nu. Hun er SÅ sjov og hun er helt bevidst om det. Hun er dog også temmelig udfordrende og grænseprøvende til den helt store guldmedalje. I løbet af den sidste uge er hun også begyndt at være lidt ond overfor Maya og slå, skubbe og sparke når Maya ligger på gulvet og leger’. Det arbejder vi lige på 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *