Hoftescanning og Kontrolvejning

Hoftescanning

I dag har vi været til hoftescanning på Hvidovre Hospital for at sikre, at Maya ikke havde hoftedysplasi, da man er 6 gange mere disponibel overfor den slags når man er født i sædeleje og ikke har vendt sig i løbet af graviditeten (siger google 🙂 ).

Undersøgelsen tog kun få minutter og Maya brokkede sig kun en anelse over at blive vækket af sin lur og moslet rundt med af scanne-manden.

Undersøgelsen foregår med ultralyd ligesom når man får scannet maven under en graviditet. Det gør ikke ondt, men scanne-manden mosler lidt med baby for at få hende til at ligge rigtigt så han kan få de nødvendige billeder.

Efter få minutter kunne scanne-manden dog konstatere, at Mayas hofter var lige som de skulle være, så ingen ble-skinne de næste 6 uger til os! 🙂 Dejligt med lidt medgang!!

Kontrolvejning

I eftermiddag har vi haft sundhedsplejersken forbi for at kontrolveje Maya ovenpå alle vores amme-problemer. Vægten viste 5,7 kg, så uanset om vi medregner de seneste to vejninger hos henholdsvis lægen (5,2 kg) eller den anden sundhedsplejerske, som har en anden vægt, (5,6 kg) har Maya taget på. For to uger siden blev Maya vejet til 4,9 kg på samme vægt som i dag og hun har dermed taget 800 gram på, på 2 uger, hvilket er mere end forventet. Sundhedsplejersken synes derfor også bare, at vi skulle fortsætte med amningen som nu – og tilføjede, at Maya da heller ikke så ud til at mangle noget 🙂

Mors egen lille tyksak :-*
Mors egen lille tyksak :-*

Appetitspring

Alle de kloge ammeskribenter beretter om et såkaldt appetitspring når baby er omkring 3 uger, 6 uger, 3 måneder og 6 måneder. Et appetitspring vil sige, at baby ammer nærmest i døgndrift et par dage for at øge mælkeproduktionen så mængden tilpasser sig babys øgede behov. Maya er 6 uger i morgen og Mor er ret sikker på, at Maya tager sådan et appetitspring lige i øjeblikket for de seneste to døgn har Mor nærmest konstant haft en 5,7 kg’s brystforlænger – dag og nat 🙂

Mor synes godt snart det må være slut så Mor kan få lov at sove lidt i fred om natten igen. Mor priser sig dog stadig lykkelig over, at amningen endelig kører da det er langt nemmere end alt sutteflaskeriet med vaske, sterilisere, koge og afkøle vand, tælle skefulde, ryste, varme i microovn, hælde i baby… og så forfra igen! Modermælk er sundere, billigere og altid tempereret og klar til brug 🙂

Godt vi har fået lov af Farfar at låne Farmor i disse dage så der kan blive lavet mad og leget med Ida når Mor agerer yver for Mindste-Myen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *