Opmuntrende nyt fra jordemoderen! 41+2

Jubii!

Endelig kom der gode nyheder om, at Lillesøster så småt er på vej! 🙂

Hun har hovedet godt nede i bækkenet, der er næsten ikke mere livmoderhals tilbage (og det der er tilbage er meget blødt og modent) og Mor er (hold nu fast!) 4-5 cm åben!!!
Da Mor og Far tog på fødemodtagelsen for at få Ida til verden var Mor 4 cm åben efter 10 timer med veer og blev med det samme lagt på en fødestue fordi 4 cm åben og veer betød aktiv fødsel. Så nu mangler vi bare veerne.

Omvendt skal hun heller ikke komme alt for hurtigt ud, for vi skal jo også lige nå at have Farmor og Farfar herover til at passe Ida før vi smutter mod Hvidovre og henter Lillesøster 😉

Status Lillesøster

Det var en ny jordemoder i dag, da hende Mor plejer at gå ved ikke havde nogen tider i denne uge. Mor fik målt mavsen (det der kaldes symfyse fundusmål) til 35 cm, hvilket er så gennemsnitligt som det kan være. Jordemoderen skønnede Lillesøster til 3500-3600 gram og altså en god del større end Ida var (3200 gram) selvom hun også var 11 dage ‘forsinket’.

Mor fik igen lavet hindeløsning, hvilket slet ikke gjorde så ondt denne gang som sidste torsdag (formentlig fordi Mor er langt mere ‘moden’ denne gang) og derefter blev Mor beordret ud at trave lidt før hun gik hjem og smed stængerne op, for at vente på veerne. Traveturen var intet problem for Mor skulle i forvejen gå hjem fra jordemoderen, men Mor forlængede turen med et par omgange rundt i kvarteret for lige at være på den sikre side :). Mor kan da også stolt berette, at hun og Ida stadig cykler til og fra vuggestuen hver dag (2 x 2 ture over Valby bakke 🙁 ) selvom Mor synes det er død-hårdt og til tider ser prikker for øjnene 🙂

Jordemoderen kunne i øvrigt berolige Mor med, at det nu er udelukket, at Mor skal have igangsættende piller for at sætte fødslen i gang fordi der ikke er mere livmoderhals tilbage. Nu satser vi bare på at veerne kommer (og bliver!) af sig selv så Mor også kan undgå ve-drop denne gang.

Nå, nu vil Mor sætte sig til rette med en af Onkel Renés hjemmelavede flødeboller og en kop kaffe og vente på, at der (forhåbentlig!!) kommer veer liiiiige om lidt. Til Farmor og Farfar: I kan godt gøre Jer klar 😉

Onkel Renés hjemmelavede flødeboller fra i går
Onkel Renés hjemmelavede flødeboller fra i går
"Naaaarj, jeg har ikke spist de flødeboller, der stod på bordet Moar!"
“Naaaarj, jeg har ikke spist de flødeboller, der stod på bordet Moar!”
Forhåbentlig det sidste graviditets-selfie af Mor!
Forhåbentlig det sidste graviditets-selfie af Mor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *