2. visit hos jordemoder – 34+2

2. Jordemoder visit

Så lykkedes det endelig Mor at blive sluset ind i jordemoder-systemet igen! Mor har været ‘væk’ siden vi flyttede tilbage til København og det har krævet et par opkald til jordemoder-centret før det kom i orden og Mor igen blev ‘fundet’.

Mor har dog ikke presset så voldsomt på, da hun er ret sikker på at Lillesøster har det godt – der er i hvert fald masser af liv.

Ida vs. Lillesøster Specs

Mor er i dag 34(uger)+2(dage) henne i graviditeten og rammer lidt skævt ind i aftalernes orden og derfor er det ikke muligt at sammenligne helt med Ida, men vi gør det alligevel 🙂

Lillesøster blev i dag skønnet til 2000 gram. Det blev Ida skønnet til ved 35+2 – altså en uge senere end i dag. Idas vægt var dog i den lave ende mente jordemoderen og det udløste en ekstrascanning for at sikre, at Ida ikke var alt for lille. Scanningen viste, at Ida vejede 2428 gram ved 35+4, hvilket var 10% mindre end gennemsnittet og hvilket var helt OK i betragtning af forældrenes størrelser(…) Lillesøster skal veje et sted mellem 2000-2300 gram på nuværende tidspunkt, så det passer meget godt med de 2000 gram, og det passer Mor helt fint, hvis Lillesøster også er en lille fis når hun melder sin ankomst. Det gør alt andet lige hendes entré i verden en kende lettere for Mor!

Mor har taget ca. 1 kg mindre på i denne graviditet end i den sidste, Mors mave måles dog et par cm større når der måles fra skambenet til toppen af livmoderen (som indtil Lillesøster beslutter sig for at synke ned og stå fast i bækkenet er helt oppe ved Mors ribben. Av!). Lillesøster vendte som hun skulle med hovedet nedad og benene op, Mor er dog ret sikker på at hun først lagde sig i den positur i går, hvor der var en voldsom tumult i maven – frem og tilbage, op og ned!

Glukosebelastningstest

Jordemoderen bookede en tid til glukosebelastningstest d. 26. februar. Det er meget sent i forløbet fordi Mor har været ‘væk’ i systemet, men nu bliver den lavet og så håber vi på den er fin og at der ikke er noget graviditetssukkersyge at spore.

Rhesus Negativ Test

Mor fik også svar på den blodprøve hun fik taget for 100 år siden, som viste at Lillesøster også er Rhesus Negativ ligesom Mor og Ida, så Mor slipper også denne gang for at få et skud antistoffer.

Ammevejledning

Mor fik sig en god snak med den rare jordemoder (og en jordemoder studerende, som også var til stede) og de anbefalede Mor at kontakte Hvidovre Hospitals Ammeambulatorie allerede nu for at være forberedt på evt. komplikationer i amningen i håb om at det går lidt bedre denne gang end med Ida, hvor Mor fik brystbetændelse efter 1½ uge og måtte opgive amningen efter bare 6 uger. Jordemoderen forklarede at Mor godt kunne blive indlagt et par dage ekstra efter Lillesøsters fødsel for at få godt gang i amningen, men det synes Mor ikke hun har lyst til. Så hellere køre ud til ammeambulatoriet og få lidt kvalificeret hjælp, hvis det skulle blive nødvendigt.

Mor har netop købt uld/silke ammeindlæg for forhåbentlig at slippe for brystbetændelse denne gang.

Fysioterapeut

Da Mor var færdig hos jordemoderen (som var en halv time forsinket!) oksede hun på cyklen op til den anden ende af Frederiksberg for at nå sin aftale hos fysioterapeuten. Mor var der 4 minutter før tid med masser af plukkeveer 🙂

Fys’en forsøgte at løsne op for Mors bækken- og halebensspændinger, hvilket mildest talt gjorde mega ondt(!) trods det at han Fys’en påstod at næsten ikke rørte Mor 🙂 Mor har fået 4 øvelser som hun skal træne hver dag for at løsne op og styrke musklerne omkring bækkenet, og dem udfører Mor troligt i håb om at kroppen får det bedre nu, men også får at være mere klar til fødslen.

Mor har en aftale hos Fys’en på onsdag igen. Mor glæder sig ikke synderligt til at blive revet i igen :/

MinTicker.dk Ticker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *