Vuggestue-barnet Ida og 75% Lillesøster

Indkørsel slut

Så er Ida kørt ind i vuggestuen og stortrives dernede. I morges storsmilede og storvinkede hun da Mor gik – og Ida kunne tilsyneladende ikke vente med at komme afsted, for hun stod op kl 5.30 i morges 🙁

Hver morgen og eftermiddag siger vi hej til Bamse og Kylling udenfor vuggestuen!
Hver morgen og eftermiddag siger vi hej til Bamse og Kylling udenfor vuggestuen!

Mor og pædagogerne havde ellers talt om, at det måske godt kunne tage en uge mere, hvor Mor kom så snart Ida vågnede fra lur, men i går sagde Bethina, at fremover kunne Mor bare skrive på tavlen, hvornår Ida blev hentet for hun hyggede, legede, sov og spiste så fint dernede.

I går var dagen gået med at male med tuscher på papmache-æg (og fingre og tøj 🙂 ) og bagefter var æggene blevet hængt op i vinduerne. De var sååååå fine…. Det havde taget al Idas energi – i hvert fald spiste hun 2 portioner suppe til frokost dernede, slugte en bolle da vi kom hjem og spiste to store portioner risengrød til aftensmad. Man bliver altså sulten af al den vuggestue-hygge!

Langt hår

Ida er ved at have så langt hår at vi er nødt til at have spænde i pandehåret hver dag. Ellers sidder det nede i øjnene og kilder. Ida er heldigvis ved at vænne sig til spændet, som i starten blev revet ud så snart Mor satte det i.

I weekenden lykkedes det også at lave rottehaler på Ida, hun var såååå fin og fræk!

Lidt skæve rottehaler, men de er der!
Lidt skæve rottehaler, men de er der!
Fine-tutten med rottehaler poserende på sin cykel
Fine-tutten med rottehaler poserende på sin cykel

Lillesøster

Lillesøster er nu bagt 75% færdig og har gode chancer for at overleve, hvis hun skulle melde sin ankomst nu. Det regner vi dog ikke med, at hun gør. Hun må gerne lige blive derinde de sidste 10 uger af graviditeten. Lillesøster er nu tæt på at være fuldt udviklet (med undtagelse af lungerne som endnu ikke er modnede) og skal bare tage på i vægt og lidt i længden.

MinTicker.dk Ticker

Lillesøster måler ca. 37 cm fra hoved til fod og vejer omtrent 1350 gram. Til sammenligning var Ida 3195 gram ved fødslen og målte 52 cm.

Mor kan også godt mærke, at det er ved at være en stor krabat for når Lillesøster laver gymnastik er det i alle ender og kanter af maven helt op under ribbenene. Ligesom Ida har Lillesøster hikke flere gange om dagen (og natten 😀 ) så Mors mave laver små hop. Lillesøster sparker nu også så hårdt, at Ida er begyndt at kunne mærke det hvis hun ligger op af Mors mave og ser fjernsyn, “Hov!” udbryder hun så, selvom Ida selvfølgelig ikke kan forstå, at det er Lillesøster og ikke Mor, der laver løjer.

Mor er inde i en periode, hvor hun sover meget bedre om natten end hun har gjort længe. Tidligere vågnede Mor flere gange hver nat og kunne ligge vågen i 2-3 timer før hun faldt i søvn igen. Det var det samme da Mor var gravid med Ida, men måske er det Idas fortjeneste, at Mor nu sover bedre om natten når hun ikke får slappet så meget af om dagen 😉

Mor vejer også 1,5 kg mindre på dette tidspunkt i graviditeten end hun gjorde med Ida, det er formentlig igen Ida, der skal takkes for det da Mor ikke har haft mange ledige stunder til at smække benene op. Det ændrer sig heldigvis nu, hvor Ida er kommet i vuggestue 🙂 Den lavere vægt kan også have noget at gøre med de to runder mavetamtam vi har haft herhjemme de sidste måneder, hvor alt hvad der er kommet ind er kommet ud igen lige så hurtigt, men Mor spiser på livet løs i øjeblikket så mon ikke nok vægten skal komme op på niveau i løbet af de næste uger.

Trods den lavere vægt er maven dog ligeså stor som ved graviditeten med Ida, som det ses herunder.

Uge 30
Uge 30

Tykke og Tykke

I morgen får Mor besøg af hendes tykke veninde Sabrina (Kornelias Mor) mens begge piger er i institution. Kornelia, som fyldte 2 i december, skal være storesøster slut april (1 måned efter Ida) så vi kommer til at barsle den sammen og Mor er sikker på, at de 4 piger får masser af glæde af hinanden fremover. Mor og Sabrina glæder sig dog til – for måske første gang siden Kornelia og Ida kom til verden – at have en hyggestund sammen uden børn, der afbryder samtalen. Så skal der sludres og udveksles gode råd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *