Status på det lille hjem

Årstiderne

I dag har vi fået leveret den første omgang frugt og grønt fra Årstiderne. Eller faktisk er det sket i nattens mulm og mørke, for da Far listede afsted på job kl 6.30 stod kasserne allerede udenfor døren.

Mor havde bestilt en Stor Mixkasse med en masse forskelligt frugt og grønt samt en Gnavegrøntpose med lidt ekstra Ida-venlige grøntsager. Mor var dog noget overrasket over hvor stor den store mixkasse var, så hun har allerede ændret abonnementet fremover til blot at indeholde en ‘Mixkasse’ som er nummeret mindre. Ellers når vi vist aldrig igennem det hele før det bliver kedeligt.

Gnavegrøntposen
Gnavegrøntposen
Stor Mixkasse
Stor Mixkasse

Mor og Ida har allerede snacket en del af frugten i løbet af eftermiddagen og aftensmaden bestod blandt andet af en masse af grøntsagerne fra Årstiderne og det hele har været SUPER lækkert og friskt – med masser af smag. Der var en enkelt cherrytomat, som var faldet ud af sin kasse og var blevet lidt mast, men ellers var der ikke en finger at sætte på kvaliteten – nu er Mor blot spændt på at se, hvor længe tingene holder når det nu er ene økologiske varer, som ikke er fyldte med sprøjtegifte til at holde dem kunstigt friske længere.

Indtil videre er Mor ganske tilfreds med Årstiderne, så hvis de holder standarden får de også lov at beholde os som kunder 🙂

Vi har betalt 340 kr. for begge pakker inkl. levering – Mor tjekkede lige priserne for de samme økologiske varer på nemlig.com, hvor vi tidligere har fået en del leverancer fra, og nemlig.com er 6 kr. dyrere for præcis den samme ordre. Netto vil helt sikkert kunne klare det noget billigere, men vi betaler gerne lidt for bekvemmeligheden og for at slippe for at slæbe det hele hjem og op af trappen – Mor synes efterhånden hun har nok at slæbe på 🙂

Gris og Ko

Vi har efterhånden også fået testet en del af kødet og pålægget fra den første Gris og Ko levering, og det har indtil videre også været en succes. Tingene er fulde af smag, pakket i fornuftige størrelser og klart til brug uden at man skal skære en masse fedt væk før brug.

Med i leverancen fik man et bud på en opskrift til hver pakke kød – i går fik vi Enebærgryde og i dag har vi fået Fyldte kyllingebryster. Begge ting har været lækre og nemme at lave – selvom Ida bestemt mente hun skulle hjælpe med at fikse den rå kylling, hvilket Mor ikke var helt enig i. Heldigvis kan Ida som regel underholdes med en malebog eller blok og en gang farver.

Tuttebassens Yndlings

I øjeblikket er en af Idas yndlingsbeskæftigelser at tegne og farve med farveblyanter og hun er dybt koncentreret når hun først går i gang.

Glade tutten tegner
Glade tutten tegner

Ida eeelsker også når Mor tegner for Ida, hvad enten det er hunde, traktorer eller Far, Mor og Ida.

Idas yndlingsmad er i øjeblikket remoulade. Den kvikke læser tænker ‘remoulade er da ikke mad‘ – men jo – med de mængder Ida kunne indtage, hvis Mor og Far lod hende, kunne det faktisk regnes som et helt måltid. Ida bruger remoulade som dyppe til alverdens ting på tallerkenen, men i stedet for at spise bidderne, som hun har dyppet i remoulade nøjes Ida såvidt muligt med at sutte remouladen af indtil brødet knækker – og så er man jo nødt til at spise bidden 🙁

Idas mave er heldigvis i klar bedring efter vi har fået Movicol til at afhjælpe forstoppelsen. Der er gevinst 1-2 gange hver dag og Ida har slet ikke så ondt som tidligere. Der er ingen smag i Movicol så Ida har ingen problemer med at indtage det, selvom det af og til kræver lidt opfordring at få hende til at drikke ud.

Vuggestuen

Ida er begyndt at snakke mere efter hun er startet i vuggestuen. I dag da Mor gav Ida et stykke agurk under madlavningen kvitterede Ida med et ‘Gurk. Taaak’. I går sagde Ida ‘Far’ (udtales ‘Baaar’) – og endda flere gange! Mor fik Ida til at kalde på Far, som var lige på trapperne så Ida bankede på køkkendøren og råbte ‘Baaaar’ flere gange. I dag da Mor spurgte Ida, hvad Mor skulle tegne, sagde Ida igen ‘Baaaar’ så Mor måtte i gang med en tegning af Far 🙂 Mor venter stadig på, at Ida skal sige ‘Mor’ for første gang, men det lader vente på sig endnu.

Ida har været med de andre ‘store børn’ til rytmik i vuggestuen i dag – og det har hun helt sikkert nydt. Her til aften har hun løbet rundt om spisebordet, klappet og danset rundt om sig selv storgrinende. Det er skønt at se Ida nyder sin nye tilværelse som en stor pige.

 Ida er SÅ glad for at blive afleveret om morgenen og hun har som regel ikke tid til at komme med hjem om eftermiddagen. Hun skal altid liiiiige lege lidt mere med hvad hun end har gang i.

Vores nattesøvn er stadig meget påvirket af, at Ida bearbejder de nye oplevelser. Far bruger ½-1 time hver aften på putningen og når først Ida vågner om natten – typisk mellem 00-02 – er det umuligt at få hende til at falde i søvn igen. Ida er utryg og ked af det når hun ligger i sin seng, og har bare behov for at være tæt med Far eller Mor. Selvom vi får hende til at sove hos os i gyngestolen, som PT bor på Idas værelse, vågner hun igen og er ked af det så snart vi lægger hende i sengen igen.

De sidste nætter har vi derfor haft Lillesøsters seng ved siden af vores seng i soveværelset (i samme højde som vores seng) så Ida har kunnet ligge i den og holde Mor i hånden og putte sig indtil Mor når hun vågner i løbet af natten. Det er ikke en holdbar løsning på sigt, men lige nu er Mor og Far enige om bare at give Ida den tryghed hun har brug for lige nu – og så krydser vi fingre for at nætterne lige så stille bliver mere rolige igen så Ida kan blive i sin egen seng hele natten – og gerne inden Lillesøster melder sin ankomst om 9 uger 🙂

Lillesøster

Lillesøster er ved at være en stor og tung krabat og Mor har rigtig mange plukkeveer hver dag, så en gang imellem må hun tvinge sig selv til at tage en slapper. Mor har også måtte droppe at cykle over Valby bakke da det resulterede i alt for mange plukkeveer, så Mor blev helt nervøs for om Lillesøster var på vej.

Lillesøster måler nu ca. 42 cm og vejer ca. 1,7 kg. Over de sidste 9 uger skal hun fordoble sin vægt så det betyder rundt regnet, at hun tager 30 gram på hver dag – det svarer omtrent til en halv Mars-bar 🙂

MinTicker.dk Ticker

Besøg på job

Slutteligt kan Mor berette, at hun i dag har været forbi jobbet en tur – for første gang i mere end et år. Mor var forbi for at hilse på sin nye chef, for at spise frokost med kollegerne og for at hente firmajulegaven anno 2012 og 2013 som har stået og ventet i lang tid.

Det var rigtig rart at være tilbage og hilse på alle kollegerne – men det er også lidt svært at forholde sig til noget, som stadig er 1 helt år væk endnu. Mor synes dog der virker til at være mange spændend projekter at vende tilbage til, så det gav bestemt en god mavefornemmelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *