Mor på ’Hotel Hvidovre Hospital’

Kort fortalt: Mor er checket in på Hvidovre Hospital, hvor hun har fået egen 2-værelses lejlighed med eget bad og toilet. Der er ingen naboer for Mor er blevet indlagt i isolation på fødegangen på grund af en tarm infektion (sexy – I know!).

Mor til doktor

Mor blev dårlig natten mellem tirsdag og onsdag med kraftige mavesmerter, men Mor troede faktisk bare det skyldtes dårlig mad de sidste dage, hvor vi har spist alt for meget slik, kager, pizza mv. så Mor troede bare kroppen brokkede sig over dette, samt at Mor ikke havde slappet nok af i forbindelse med flytningen, hvor hun løb rundt og ordnede en masse småting. Onsdag blev Mor dog dårligere i løbet af dagen med mavekramper og om aftenen fik hun rigtig dårlig mave som i løbet af natten begyndte at indeholde blod. Mor ringede til vagtlægen (there’s a first time  for everything!), men han sagde at så længe der var liv i Lillesøster og Mor ikke havde feber ville han ikke gøre mere.

Torsdag morgen ringede Mor dog til egen læge, som gerne ville se Mor ’Bare lige til et 2-minutters tjek’, så Mor tog et hurtigt bad og strøg af sted til lægen, imens Far og Ida ventede på at flyttemændene skulle begynde at bære vores sager op, som holdt udenfor i en stor lastbil og blot ventede på at blive leveret til os.

Mor fik sig en snak med lægen, fik taget blodprøver, målt blodtryk og tjekket urinprøve hos sygeplejersken og skulle så blot lige ind og have svar hos lægen og så ellers hjem igen. Troede hun. Lægen var da også temmelig overrasket da han så at Mor havde et ret højt infektionstal (122) på trods af, at Mor egentlig ikke så SÅ skidtmads ud. Så planen blev lynhurtigt ændret. Lægen ringede straks til Hvidovre Hospital (hvor Mor skal føde) og begyndte pludselig at tale med dem om indlæggelse på fødegangen og alt muligt. Det synes Mor liiiige lød voldsomt nok, men som lægen forklarede ville de blot tjekke, at baby var OK, få Mor i behandling for infektionen og holde øje med, at baby stadig havde det godt. Og det synes Mor jo var helt i orden. Selvom hun nu helst ville være hjemme sammen med Far og se Idas ansigtsudtryk når Dukke Sally og de andre legesager blev pakket ud 🙂

Mor på Hospitalet

I stedet kunne Mor gå hjem fra lægen og pakke en taske med de mest basale ting – toiletgrej mv. som jo heldigvis ikke var nået at blive pakket ud endnu – og hun nåede da også lige omkring Netto for at købe en dunk vand med. Mor har ikke mange erfaringer med hospitaler, men de erfaringer hun har, indebærer lange ventetider, så Mor fik pakket computer og lidt frugt ned så hun kunne klare et par timer på hospitalet.

Og det blev der brug for. Fordi Mor først lige er flyttet tilbage til Frederiksberg og oprindeligt hører til Rigshospitalet, men blot har ønsket at føde på Hvidovre pga. nogle trælse ting i forbindelse med Idas fødsel, kunne skrankedamerne på Hvidovre ikke finde Mor i systemet. Heldigvis havde Mor fået en printet seddel med fra lægen (næsten ligesom en seddel fra læreren!) som hun kunne vise, hvor hun kom frem så de kunne se at Mor ikke blot stod og fandt på noget.

Mor nåede at vente 2½ time på 4 forskellige afdelinger og i et par venteværelser før hun blev sendt retur til det første sted hun havde henvendt sig som aftalt med lægen. Fødegangen.

Der var masser af sure patienter, som synes det var alt for strengt, at der var ventetid rundt omkring, men Mor prøvede at trøste dem med, at de jo faktisk var her for deres egen skyld og at lægerne, som de jo kunne se, løb rundt – så det var jo ikke fordi de ikke foretog sig noget. Det synes de andre patienter nu ikke at lytte meget til – men Mor forsøgte at holde julestemningen oppe.

Indlagt i isolation

Endelig efter 2½ times venten uden vådt eller tørt og uden at have talt med andre end skrankedamer, som sendte mig videre blev Mor indlogeret på en stue på fødegangen. Fordi Mor har en ukendt infektion er hun indlagt i isolation, så hun har fået egen dobbeltstue med eget toilet og bad – det synes Mor er OK når det skal være, for så er der ingen snorkende naboer 😉 Til gengæld må Mor ikke forlade stuen og personalet som skal i kontakt med mig skal have rum-agtige-dragter på, fordi man endnu ikke ved hvad Mor fejler.

”Hotellet”

Infektionslægen som skal undersøge, hvad Mor rent faktisk fejler, har først tid til at se på Mor i morgen. Så Mor har scoret sig en gratis overnatning på hotellet.

Mor synes det er fine forhold man har sig på Hvidovre Hospital. Personalet er meget serviceorienterede og supersøde til at forklare hvad de gør og hvad der kommer til at ske – indenfor hvad de nu engang ved og kan fortælle.

Herunder ser I nogle af ‘goderne’ man får med i prisen her på hotellet 🙂

Elevationsseng
Elevationsseng
Flotte smykker!
Flotte smykker!
Eget TV/Radio
Eget TV/Radio
Menukortet man kan bestille mad fra
Menukortet man kan bestille mad fra
Roomservice!
Roomservice!
Mini-bar (med riiiimeligt begrænset udvalg)
Mini-bar (med riiiimeligt begrænset udvalg)

Status

Mor har nu været på Hvidovre Hospital i 6½ time.

– Der er blevet lyttet på Lillesøster og mærket på hende en enkelt gang.

– Mor har fået målt sin temperatur 2 gange (med et særdeles teknisk termometer, som måler på panden og bag øret!).

– Mor har afleveret en urinprøve og en blodprøve.

Så i virkeligheden har man ikke gjort noget som helst ved den infektion Mor har, så Mor synes egentlig ligeså godt hun kunne være blevet hjemme. Infektionslægerne har nemlig ikke tid før i morgen. Mor synes nu der sker utrolig lidt over utrolig lang tid, men forsøger at holde humøret højt og få det bedste ud af det ikke-selvvalgte ophold.

Jokes og andre sjove input Mor kan fordrive tiden med modtages med kyshånd via mail eller sms 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *