Ida 11 Måneder

I dag er det 11 måneder siden Ida kom til verden.

Ida er en super opmærksom og nysgerrig pige, som følger med i alt hvad der foregår omkring hende. Hun er glad og imødekommende og er særligt glad for andre børn og for dyr – især fugle og hunde.

Ida er stadig 75,5 cm og vejer stadig 9,3 kg ligesom for en måned siden – denne gang er begge tal dog målt mens Ida selv har stået oprejst henholdsvis ved reolen og på vægten.

Glade tutten!
Glade tutten!

Ida og Motorikken

Ida er efterhånden ved at have nok selvtillid til at tøffe rundt alene uden at have mor eller far lige ved siden af til at gribe hende, hvis hun falder. Hun kan gå 1-2 meter helt selv, hvis underlaget er jævnt og ikke for glat. Små fine skridt og med en eller to kunstpauser undervejs så man lige holder balancen. Og Ida er brandstolt!

Lille frækkert nyder varmen i Venedig
Lille frækkert nyder varmen i Venedig

Ida kravler nu kun når hun ikke kan komme frem ved at gå rundt. Hellere bruge dobbelt tid på at komme rundt om sofabordene ved at gå frem for at kravle. Ida vil også meget gerne løbe når hun har Mor og Far i hænderne, men det er ikke altid resten af hendes lille krop kan følge med de små hurtige ben. Mor og Far prøver såvidt muligt kun at tage Ida i den ene hånd når vi går tur med hende, så hun kan øve sin balance.

Ida rejser sig nu op midt på gulvet uden hjælpemidler og tager et par skridt derfra eller begynder at danse, hvis stemningen og musikken lige er til det 🙂

Ida havde sin første oplevelse med trapper i Farmor og Farfars campingvogn i Italien og på trods af Ida aldrig før har prøvet at kravle op af en trappe vidste hun lige hvordan det skulle gøres og få sekunder senere var hun kravlet op af de to trin og var sikkert inde i campingvognen. Hun mangler dog stadig forståelsen af, at man skal baglæns tilbage og ikke blot kan træde ud i luften.

Hej!

Ida er en ekstrovert lille sag, som elsker at være på tur og møde nye mennesker – og især børn. Ida hilser med et højlydt “Hej!” eller ved at vinke. Ida råber også “Hej!” selvom der ikke er nogen at hilse på, for det er nu engang et af de få ord hun har lært foruden ‘ja’ og ‘[n]ej’ som hun dog ikke altid bruger i den rette sammenhæng. Udover disse tre ord pludrer Ida på livet løs og fortæller lange historier.

Ida i profil
Ida i profil

Ida har dårlige manerer og stirrer stift på folk indtil hun får deres opmærksom for derefter at sende dem et hej eller et stort smil – særligt travle businessmænd er Idas hovedmål når vi sidder i flyveren eller i et tog. Ida bliver dog en smule genert når de folk hun har charmet sig ind på nærmer sig for at hilse på.

Tænder

Ida har stadigvæk 5 tænder, som er brudt igennem (2 i overmunden og 3 i undermunden). Det er dog tydeligt at se at der snart kommer flere til.

Seje tutten har stjålet fars solbriller
Seje tutten har stjålet fars solbriller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *