Queensday!

Så oprandt Queensday. Den årlige fejring af Hollændernes dronning, og for de næste mange år – den sidste af slagsen. I morges abdicerede Hollands Dronning Beatrix nemlig og nu har de i stedet fået en konge – Kong Willem Alexander. Derfor skulle hollænderne efter sigende gå endnu mere bananas i end end de plejer. De sidste par uger er der kommet mere og mere orange frem i gadebilledet, og flere mennesker er begyndt at gå i orange t-shirts.

Far og Ida ser live-TV af kroningen
Far og Ida ser live-TV af kroningen

Fra morgenstunden var der da heller ingen tvivl om hvilken dag det var da alle som gik forbi udenfor havde retning mod byen og alle var iført mindst 1 orange element pr. snude.

One man is a party!
One man is a party!

Vi besluttede os for at gå en tur op i den nærliggende Vondelpark for at se hvad det hele gik ud på. På vejen passerede vi et utal af små boder, hvor almindelige mennesker forsøgte at få solgt deres gamle skrammel. Der var virkelig langt imellem de interessante ting, og vi fik da heller ikke noget med hjem.

En meget orange cykel med små hvide kroner på
En meget orange cykel med små hvide kroner på
Nogen solgte ting. Andre samlede bare ind mens de tog en lur.
Nogen solgte ting. Andre samlede bare ind mens de tog en lur.
En kødrand af orange hollændere!
En kødrand af orange hollændere!

Som det ses ovenfor var det PROPPET med mennesker alle steder. Mor og Far havde heldigvis været forudseende nok til at tage bæreselen med for Ida synes ikke det var så sjovt at sidde i klapvognen og kun have udsigt til rumper.

Vi tog et par timers Queensday-sightseeing og så vendte vi ellers snuden hjemad igen for at Ida kunne få sin lur, og for at nyde resten af fars fridag hjemme.

Ida er kommet i forårstøjet
Ida er kommet i forårstøjet (str. 86!!)
Lilletutten klar til sin lur!
Lilletutten klar til sin lur!
Her regerer Dronning Ida altså!
Her regerer Dronning Ida altså!

Ida og mavsen

Ida har for alvor fået gang i sin mave, og man kan nu næste time sit ur efter Ida. De sidste 4-5 dage har der været gevinst på slaget 12 og igen kl 19, og engang imellem kommer der en ekstra bonus oveni. Det er rigtig godt!

Ida har slet ikke fået lactulose de sidste 3-4 dage og kiropraktoren, som vi besøgte i går, fortalte at hun tydeligt kunne mærke forskel på Idas krop som var blevet løsnet meget mere op.

"Hmm, jeg har vist fået noget snavs under neglen..."
“Hmm, jeg har vist fået noget snavs under neglen…”

Ida er begyndt helst at ville spise selv med fingrene. Det er dog lidt besværligt når der er mos på menuen. En gang imellem vender mor og far det blinde øje til og lader Ida grisse og kaste med maden så meget hun vil. Så må der ryddes op og skiftes tøj bagefter.

Ida er sat i kassen mens mor og far rydder op efter et måltid
Ida er sat i kassen mens mor og far rydder op efter et måltid

Lige for tiden er Idas favoritmenu stegte champignon. Det synes hun bare smager fantastisk og hun kan spise en hel skål bare med champignon. Hvis hun får kødboller oveni er det ekstra godt.

Mor har talt med Iben sundhedsplejerske i dag, som var lidt kritisk overfor kiropraktorens frugt-og-grønt-diæt og synes vi skulle prøve at give Ida lidt øllebrød eller noget andet, med nogle flere kalorier i. Iben var bange for at Ida ikke fik nok energi ind med alt det krudt hun bruger hver dag. Mor har haft samme tanke, men Ida er af og til på vægten og tager stadig på. Mor synes dog stadig Iben havde ret i mange af de ting hun sagde, så vi vil forsøge at køre på med en smule øllebrød eller grød over den næste uges tid, og se hvordan maven reagerer på det. Vi holder os dog stadig fra blødt brød og havregrøden.

Det er også som om det så småt hjælper på søvnen at man ikke har så ondt i mavsen længere, Ida har i hvert fald sovet meget bedre de sidste 2-3 nætter end i flere måneder! Keep it up musen!

Ida er dog i en fase for tiden, hvor hun synes det er mærkeligt at man ikke skal stå op i sengen når man nu kan. Ida rejser sig op i det øjeblik hun bliver lagt i sengen, og har haft et par nætter i løbet af ugen hvor hun har været helt vågen kl 4 og har stået op i sengen. Mor og far kører med hold-Ida-liggende-i-sengen-strategien for tiden som har givet pote de sidste to nætter når hun tydeligvis har været træt, men stritter imod.

Yndlingsbaby!

Hvis man er sulten nok kan man spise det hele!
Hvis man er sulten nok kan man spise det hele!
Paparazzi!
Paparazzi!

Hjem til Danmark

På torsdag drager mor og Ida hjem til Danmark. Mor skal til en indflytterfest i Århus og synes det var på tide at komme hjem til Danmark noget tid igen, så på torsdag flyver vi mod Aalborg hvor Mormor henter os i lufthavnen. Onkel René kommer også hjem til Mormor så der bliver fuldt hus.

Mor har et par andre aftaler i Århus i løbet af ugen og op mod næste weekend drager vi så mod Malling for at besøge Farmor og Farfar.

Storetut og Lilletut klar til tur!
Storetut og Lilletut klar til tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *