Legestue

Tirsdagstur

I går tog mor og Lilletutten på tur efter formiddagsluren. Lilletutten blev spist af og blev klædt på til forårstur i byen. Mor havde udset sig til 2nd hand børnetøjsbutikker, som hun ville smutte forbi og se om de var lige så fine som Mødrehjælpens butikker i DK. Mor havde (naturligvis) fundet adresserne på sit kort og planlagt en tur igennem en park hjem.

Mor og Lilletuttens debut i Rembrandtpark
Mor og Lilletuttens debut i Rembrandtpark

Mor og Ida startede med at tage sporvognen til byen, men trods det endte med at være en tur på knap 8 km før mor og Lilletutten var hjemme igen – 8 € fattigere og meget klogere på byen. Mor fandt en fin lille sommerskjorte til Ida og en steriliseringsfætter til sutteflasker som kommer med hjem til Mormor i næste uge så vi slipper for at stå med elkedel og vand ud over det hele.

Idas nye sommerskjorte
Idas nye sommerskjorte

I går var den første rigtige forårsdag med sol og varme temperaturer så mor synes det var fantastisk at trille rundt i byen og udforske i mens Ida sov.

Tirsdagstur
Tirsdagstur – 7,5 km

Og lidt stemningsbilleder:

Esbjærg Vodka skal der til :)
Esbjærg Vodka skal der til 🙂
Tutten napper
Tutten napper (det har ikke noget med ovenstående vodka at gøre!)
Vikingen er traditionen tro skiftet til sandaler så snart kalenderen melder marts!
Vikingen er traditionen tro skiftet til sandaler så snart kalenderen melder marts!
Mor nyder lidt sol imens Ida sover
Mor nyder lidt sol imens Ida sover
En glad lilletut i farmors kreationer
En glad lilletut i farmors kreationer
De Lierhof goes spring!
De Lierhof goes spring!

Legestue

I dag har vi igen været på tur – denne gang i legestuen Robbeburg. Mor skulle finde på noget så vi var væk når rengørings-Linda kom kl 8.30 i morges så mor havde aftalt at mødes i legestuen med den tyske pige Rania og hendes søn Benjamin som vi mødte på babycafé i sidste uge.

Legestuen er hver dag fra 10-12 og mor havde set på et kort at det ville tage ca. 1 time at gå dertil så det var planen. Så kunne Ida også nå at sove lidt på turen da legestuen jo ellers ligger lige oveni hendes lur fra 9.30-11.30. Det gik heldigvis fint for Ida at sove knap en times tid på vejen og trods lidt problemer med at finde vej ankom vi i fin tid.

Det var rigtig hyggeligt at hilse på alle de andre mødre (og en enkelt far) i legestuen. Hovedparten var amerikanere og englændere, men der var også en enkelt russer og italiener iblandt. Børnene var fra 3 måneder til ca. 4 år og det var tydeligt at se at det var de samme mødre og børn, som mødes hver onsdag. Børnene legede rigtig godt sammen og mødrene sludrede og sippede kaffe. Ida legede i starten mest med Benjamin, men han blev lidt ked af det da Ida startede med at snuppe alt hans legetøj ud af hænderne på ham og da mor gav Benjamin sit legetøj tilbage vendte Lilletutten sig blot om med rumpen til og søgte mod andre børn. En bestemt dame må man sige 🙂

De større piger på 3-4 år synes Ida var helt fantastisk og ville gerne lege med hende, give hende legetøj og snurre hende (hurtigt!) rundt i en stol. Ida synes det var SÅ sjovt og der gik i hvert fald 15 min. med at lege “where’s the baby-tittebøh”. Ida fik klemt sine fingre i en stol da en af de større piger legede med hende, Ida sagde dog ikke en lyd men rynkede blot brynene til pigen og vendte sig om for at lege videre.

Da klokken nærmede sig 12 var Ida ved at være træt så hun fik sig en flaske og sad lidt ved mor og hyggede. Det blev dog hurtigt for kedeligt så hun kom over i en kravlegård fyldt med babylegetøj hvor hun sad lidt tid og legede selv. Ida sad (vanen tro) og smilede til de andre børn og mødre, og mødrene synes hun var SÅ henrivende.

Da legestuen lukkede kl 12 blev Ida puttet i klapvognen og sov kort tid efter. Mor havde aftalt at gå hjem med Rania og Benjamin som boede i samme retning som os. På vejen smuttede vi omkring en frokost-biks og fik lidt lunch-to-go, som blev indtaget i Vondelpark.

Mor kunne konkludere efter en hurtig opmåling, at vi har gået mere end 12 km i dag, og mor er da også blevet velsignet med en stor vabel på hver hæl. Måske lidt for meget viking med 20 km i nye sandaler på 2 dage 🙂

Vinterjakken er pakket væk og mor er trukket i cardigan og vest – og i går var det endda for varmt (15 grader i skyggen) med cardiganen så den røg under klapvognen. Gotta love spring!

Onsdagstur
Onsdagstur – 12,5 km

Der er ingen tvivl om, at Lilletutten har hygget sig i dag og mor er blevet lidt mere forelsket i Amsterdam nu hvor det er forår og solen titter frem!

I morgen kommer babysitteren Daniella og leger lidt med Ida og imens tager mor på en lille tur for sig selv. Mor har fået en god sjat penge retur i skat og far har opfordret til at de skal formøbles, så det vil mor forsøge sig på i morgen 🙂

Vi er SÅ klar til foråret!
Vi er SÅ klar til foråret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *