Ida 6 måneder

Så rundede Ida et halv-skarpt hjørne. For præcis 6 måneder siden kom Lilletutten til verden og sikke en fantastisk rejse hun har taget sine forældre med på.

Glade tutten

Hvem vi end har på besøg og hvorend vi kommer er den kommentar vi oftest får: “Er hun altid sådan her? (red. nem og glad)” og ja det er hun faktisk. Hvis man sørger for at holde Idas spise- og sovetider så er hun altid bare en lille grinebidder som synes hendes forældre er de bedste i verden som laver sjov med hende og får hende til at grine hver dag.

Den glade tut!
Den glade tut!

Sultne tutten

Hun spiser fint – 4-5 flasker på en dag og får 3-4 måltider grød, mos eller andet spændende og vand til. Maven er der stadig ikke styr på så hun er stadig på lactulose-vognen, men hun har ikke gener af forstoppelsen.

Den lille terrorist

Ida har ændret sit søvnmønster en del gange: De første 6 uger sov hun praktisk talt ikke. Hun ville kun sove på mor eller far og vågnede så snart man prøvede at lægge hende ned i liften. Da Ida var 6 uger gammel var hun udelukkende på flasken da mælkeproduktionen var gået helt i stå efter mors brystbetændelse. Ida synes dog flasken var dejlig og var blot glad for endelig at blive ordentlig mæt. Så røg Ida på sit eget værelse og Mor fandt ud af at Ida kunne sove igennem helt fra 21 aften til 8 morgen hvis man bare ‘pølsede’ hende (red. svøbte hende stramt i dynen så hun ikke vækkede sig selv med armene). Den første gang troede mor hun havde kvalt Lilletutten da hun vågnede efter 11 timers søvn og slet ikke havde hørt et kvæk fra hende, men hun sov bare sødeligt. Det gjorde hun frem hun var 3 måneder gammel, hvor vi flyttede til Amsterdam og Ida var blevet for stærk og snildt kunne tage sine arme ud af pølsningen.

Den næste måned var et cirkus hvor Ida var svær at få til at falde i søvn om natten og vi måtte til sidst overgive os og give hende sutten som hun fint kunne falde i søvn med. Dog betød det at hun vågnede et utal af gange om natten når sutten var faldet ud og sådan er status faktisk stadigvæk. De nætter hvor det er værst er mor oppe 15 gange(!) og give hende sutten. Andre gange kan man være heldig at det kun er en enkelt eller to gange Ida skal have sutten.

Houdini

Vi har ligeledes eksperimenteret med forskellige løsninger til at holde Idas arme fast så hun ikke vækker sig selv med de flagrende arme. Først brugte vi som nævnt pølsningen med stor succes. Snart blev Ida dog for stor til den og så købte mor og far ‘spændetrøjen’ til Ida. Spændetrøjen var en lille pubbe-agtig sovepose, som man kunne lyne helt op så Ida ikke kunne få hænderne ud. Den var også et ret stort hit, men desværre voksede Ida allerede ud af den efter 1-1½ måned. Næste løsning var en almindelig natdragt med påsyede bomuldsluffer så hun ikke kunne bruge fingrene. Det var ikke en god løsning da hun stadig vækkede sig selv med armene og sagtens kunne slå sutten ud alligevel. Derefter kørte vi et par nætter med en alternativ svøbning hvor man pakkede Ida ind i et stræklagen så armene kunne bevæge sig lidt, men stadig ikke komme op til ansigtet. Den løsning fik Ida dog snart forpurret fordi hun sprællede så meget at hun fik sig møflet ud af svøbningen. Den sidste løsning som vi bruger for øjeblikket er en sovepose med ærmer i hvor mor har syet et bånd i fra hofte til ærme så armene ikke kan komme op til ansigtet. Ida har dog allerede regnet ud at hun kan sno sig på en måde så hun formår at få armene op til ansigtet alligevel.

Mor og far har pt ikke flere idéer til hvordan vi kan pakke armene væk, og tænker at vi måske i stedet skal intensivere putte-selv-sutten-i-munden-træningen så Ida selv kan lære at tage sutten om natten. Mor forudser ikke at det bliver en kæmpe succes 🙂

Store tutten!

Idas specs da hun blev født:

Vægt: 3195 gram

Længde: 52 cm

Vægtmæssigt er det lidt under gennemsnittet, mens det længdemæssigt er en smule over. Så en lang slank baby konkluderede jordemorderen. Der gik dog ikke lang tid før Ida begyndte at tage godt på og nu 6 måneder gammel måler hun 71 cm og vejer 8,2 kg.

Op og dåååå!

Ida ligger nærmest aldrig på ryggen efter hun har lært sig at vende fra ryg til mave. Hun synes det er så meget sjovere at man kan følge med i tingene når man ligger på maven og man er mere mobil. Den sidste måneds tid har hun kunnet skubbe sig rundt i en cirkel og en smule bagud når hun ligger på et glat trægulv. Det synes hun er en fest og tager gerne et par cirkler om sig selv i træk. Vi prøver også at øve i at stå på alle fire og så man kan få fornemmelsen af hvad det kræver at kravle, men der er Ida altså ikke helt endnu 🙂

Den sidste uge har mor og Ida øvet i at Ida trækker sig op og sidde når mor holder hende i hænderne. Det tog ikke mange dage før Ida fangede teknikken og kunne hive sig op. Det synes hun var SÅ tilfredsstillende og giver et kæmpe smil fra sig hver gang hun kommer op og sidde “tænk det var MIG der gjorde det – hvor er jeg bare sej!”. De sidste par dage har vi taget den et skridt yderligere så Ida nu trækker sig selv helt op og stå. Det er ikke altid det lykkedes hvis man lige er lidt for træt, for det kræver mange kræfter! Ida er meget selvtilfreds når hun står der og balancerer med mors fingre i hånden.

Derudover øver vi i at sidde selv. Mor har en gang sneget sig væk fra Ida for at tage et billede af hende mens hun sad og var meget fokuseret på legetøjet hun sad med, dog med det resultat at da kameraet sagde klik kiggede Ida op, væltede bagover og knaldede hovedet ned i gulvet bagved….ups dumme mor….men det blev et fint billede – se selv!

Ida sidder selv....et kort stykke tid i hvert fald...
Ida sidder selv….et kort stykke tid i hvert fald…

Og så må det være tid til en lille billed-kavalkade at slutte af med! I kan klikke Jer ind på billederne for at se dem i større udgave og klikke Jer videre inde fra hvert billede.

MinTicker.dk Ticker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *