Barselshotellet

Ankomst

Få timer efter fødslen blev den lille familie kørt over på Aldersro Barselshotel, hvor vi skulle bo et par dage for at komme ovenpå efter fødslen og lære lille Ida at kende.

Vi ankom ved 17.30 tiden og kl 18.00 blev middagen serveret. Det var skønt ikke at skulle forholde sig til at lave mad, og far kunne trisse op i køkkenet og hente maden som blev indtaget mens de nybagte forældre nøje betragtede deres lille guldklump, som lå og sov så fredeligt.

Mor og Ida på barselshotellet
Mor og Ida på barselshotellet

Barselshotellet består af 14 værelser indrettet med to senge, et par stole og et bord samt en pusleplads. Man deler bad og toilet med et andet værelse og der er fri adgang til bleer, bind, trusser etc. Endvidere serveres der morgenmad, frokost og middag hver dag så man helt og aldeles kan fokusere på at lære sit barn at kende. Der er to jordmødre tilstede døgnet rundt og derudover er der sygeplejersker, køkkenpersonale osv. som hjælper dig med alt hvad du kunne tænke dig.

Vi blev budt velkommen af en jordemoder da vi kom som gav en rundvisning og forklarede lidt om stedet. Som udgangspunkt kommer jordemødrene ikke ind på dit værelse med mindre du beder dem om det da hele ideen med stedet er at du skal slappe af og fokusere på den lille ny. Dog stikker de hovedet ind et par gange om dagen for at sikre sig at alt er som det skal være. Har du brug for hjælp derudover kan jordemødrene findes rundt omkring.

Vi var super glade for at være på barselshotellet og blev der indtil søndag eftermiddag da Ida så var blevet ‘gammel nok’ (48 timer) til at få foretaget hørescreening og hælprøve. hvilket hun tog rigtig pænt.

De første gæster

Lørdag d. 4. august fik vi de første barselsgæster, som havde ventet længe på at møde Ida. Nemlig Mormor og Kim samt Farmor og Farfar. De blev hver især et par timer og fik hilst på prinsessen hvorefter de drog hjem igen.

Barselsbesøg
Barselsbesøg

Farmor og Farfar havde dog taget campingvognen med og camperede i Nærum så de kunne køre os hjem fra barselshotellet om søndagen og så de kunne hjælpe os lidt de første dage hjemme, uden at være for påtrængende. Det var en helt perfekt løsning for de nybagte forældre som nød godt af indkøb og madlavning – og selvfølgelig godt selskab – men som samtidig havde tid til at være sig selv. Farmor og Farfar nød det vist også 🙂

MinTicker.dk Ticker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *