40+1 (22. juli 2012)

Nej, Lillepigen er ikke kommet ud endnu.
Nej, der er ingen tegn på hun er på vej ud.
Og ja, vi skal nok sige til så snart hun er ankommet!

Så oprandt dagen for terminen – dog ingen tegn på Lillepigen vil ud endnu. Mange steder kan man læse at babys bevægelser nu bliver mindre voldsomme fordi der er så trangt, så trangt i livmoderen – det er Lillepigen dog rimelig ligeglad med – hun bokser stadig rundt derinde og holder fest!

Lidt statistik for fødsler fra Rigshospitalets hjemmeside:

-90% af alle fødsler går i gang efter 37 fulde uger og før der er gået 42 uger.
-Ca. 6% af alle fødsler går i gang for tidligt, dvs. før 37 uger.
-Ca. 5% har endnu ikke født, når der er gået 42 fulde uger (dvs. når igangsættelsen ikke virker – disse 5% får derfor foretaget kejsersnit for at få baby ud).

Andre steder siger man at førstegangsfødende i gennemsnittet går 9 dage over tid – det vil sige d. 31. juli for vores vedkommende.

Vi vil blive igangsat d. 1. august på Rigshospitalet såfremt Lillepigen ikke selv er kommet ud endnu. Dog kan det godt tage et par dage fra igangsættelse og til der sker noget.

På dag 1 bliver man undersøgt for at se hvordan det står til med livmodermunden og livmoderhalsen, og derefter bliver der opsat en ve-stimulerende stikpille i skeden. Så venter man nogle timer på hospitalet og for at undersøge om det påvirker livmodermund og -hals. Er dette ikke tilfældet bliver man sendt hjem.

På dag 2 sker det samme – blot med 2 stikpiller.

På dag 3 vil livmoderhalsen typisk være så afkortet at jordemoderen kan prikke hul på fosterhinden så vandet går, hvilket i mange tilfælde vil medføre veer og sætte fødslen i gang. Kommer der ikke automatisk gang i fødslen efter et par timer vil man få ve-stimulerende drop.

Sker der stadig ingenting (hvilket er tilfældet for 5% af graviditeterne) vil baby blive forløst ved kejsersnit i de efterfølgende dage. Lillepigen skal være ude inden uge 42+0 (dvs. d. 5. august) da man ellers risikerer at hun ikke får nok næring fra moderkagen.

Så kære bedsteforældre og andet godtfolk, som læser med – hvornår tror I Lillepigen kommer ud? De vordende forældre sætter en pasning af Lillepigen på spil til den, der kommer nærmest den rigtige dato 🙂

I kan skrive Jeres bud i kommentarfeltet herunder.

4 Replies to “40+1 (22. juli 2012)”

  1. Morfar tror Lillepigen kommer den 30 juli , og jeg tror det blir på onsdag 🙂

  2. Farmor har meldt ind at hun tror den 2. august – men bare hurtigst muligt 🙂

  3. Mormor tror det bliver d. 28/7……en måned før din fødselsdag.
    Kim mener det bliver d. 24/7……hans fødselsdag. 🙂

  4. Den vordende moder tror Lillepigen kommer ud d. 1. august – det vil være en fin fødselsdato 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *