28+4 (2. maj 2012)

Efter 10 timers fasten blev det tid til glukosebelastningstest. Jeg skulle møde op på Rigshospitalet kl. 8 i morges for at få serveret ca. ½ liter sukkervand tilsat lidt citron. Når det var skyllet ned skulle man sætte sig ud i venteværelset 2 timer for så at blive kaldt ind til en blodprøve. Smagen var ikke så slem som jeg havde forventet – nærmest som en vammel limonade som man bare fik lidt for meget af. Der var dog et par af de andre gravide, som skulle have lavet samme test, der ikke kunne holde til smagen og var ude og kaste op.

Jeg havde læst mig frem til at det var en god idé at tage noget underholdning med til de 2 timer så jeg havde medbragt min computer og et par høretelefoner og brugte ventetiden på at arbejde, så tiden fik forholdsvist hurtigt.

Da de 2 timer var gået kom vi hver især ind til en sygeplejerske, som tog en blodprøve fra det ene øre, da det kun var meget lidt blod der skulle bruges. Resultatet fik man med det samme og som forventet var der ikke nogen tegn på sukkersyge så jeg kunne gå derfra igen et par minutter efter for at konsumere min medbragte madpakke.