27+1 (22. april 2012)

Så må det vist være på tide med en lille opdatering efter snart to ugers baby-opdaterings-tørke!

Siden sidst har vi været på de første to moduler af fødselsforberedelse på Rigshospitalet. Kurserne foregår i et auditorium hvor en meget erfaren jordemoder kort gennemgår forskellige emner relateret til det at blive forældre. Indtil videre har vi været på et modul om amning og det at blive en familie samt et modul, der gennemgår en ‘normal’ fødsel fra A-Z. Det tredje og sidste modul man kan tage omhandler den komplicerede fødsel og smertelindringsmuligheder.

Modulerne har været super gode at deltage i og jordemødrene har begge været temmelig underholdende. Den ene nævnte at hun brugte 80% af sin tid på at fortælle nybagte forældre at ‘det er helt normalt’ så det vil vi prøve at huske på når vi kommer i tvivl om guldklumpen nu pludselig er som hun skal være 🙂

Modulerne varer 1,5 time og foregår i et auditorium sammen med en masse andre kommende førstegangs forældre, som alle har de samme bekymringer og spørgsmål. Modulerne er rent teoretiske men til gengæld gratis at deltage i. Det sidste modul regner vi med at tage om 14 dage når den kommende fader er hjemvendt fra sit eventyr i henholdsvis Holland og Italien.

Der er stadig masser af liv i lillepigen, især om natten øver hun flittigt sin straffesparksteknik. Det begynder også så småt at blive mere trangt med plads derinde – lillepigen er ca. 36 cm lang hvis man strækker hende helt ud og hun vejer omtrent 1100 gram. Maven begynder så småt at blive større, men de fleste som spørger til hvor langt henne gør store øjne når man fortæller at man nærmer sig 6½ måned. Så gravid ser maven nemlig ikke ud, men i følge lægen er livmoderen den størrelse den skal være på nuværende tidspunkt så det formoder vi også lillepigen er. De kommende forældre er dog også enige i, at de hellere vil have at lillepigen er lidt mindre end gennemsnittet når hun skal ud end det omvendte for at gøre moderens arbejde lidt nemmere 🙂

Den næste uges tid skal lillepigen bare vokse sig stor og stærk – vi skal først til tjek igen d. 2. maj hvor det er tid til glukosebelastningstesten.