Hynde til gyngestol

Budget & Materialer

55 kr. – Stof 2m x 1m (kraftigt og slidstærkt så det kan holde i mange år)
10 kr. – Pyntebånd 2 m
65 kr. – I alt
Derudover: Kridt, saks, nåle og en masse tålmodighed!

Etaperne

Pyntebånd
Her ses resultatet med pyntebånd
  1. Fold stoffet så det ligger ret mod ret.
  2. Tegn den ønskede form op på stoffet med kridt (eller hvad du nu lige har ved hånden) på vrangsiden og klip formen ud.
  3. Læg pyntebåndet ind imellem de to lag stof så den side du ønsker skal være synlig vender ind mod midten af hynden og sæt de tre lag sammen med nåle hele vejen rundt. Det kan være en fordel at have et par ekstra cm pyntebånd til start/slut så du kan lave en pænt afslutning.
  4. Sy hele vejen rundt i kanten – husk dog at efterlade et hul på 20-30 cm afhængigt af størrelsen på hynden så du har plads til at vende betrækket og lægge hynden ind i betrækket. Hullet kan du lave det sted hvor det vil være mindst synligt på hynden. Vær opmærksom på at have den samme afstand til kanten hele tiden da det ellers vil være synligt på pyntebåndet – det er her tålmodigheden skal bruges.
  5. Vend betrækket igennem hullet.
  6. Læg hynden ind i betrækket.
  7. Sy hullet i betrækket sammen

Tips & Tricks!

Lynlås

Hvis du ønsker at kunne vaske betrækket kan du sy en lynlås i mellem etape 4 og 5. Du kan enten vælge en lynlås i samme farve som betrækket eller som pyntebåndet.

Pyntebånd

Du kan vælge at udelade pyntebåndet og blot sy den sammen vrang mod vrang – jeg synes dog pyntebåndet gør rigtig meget ved det endelige resultat og i betragtning af hvor relativt nemt det var at sy er det klart den ekstra effort værd.

Pude til ryggen

Jeg valgte at bruge resten af stoffet til at sy to små puder til ryggen og brugte blot fyldet fra en Ikea pude (til 6 kr.). Den ene pude syede jeg stropper i så den kan hænge. Den pude ses på billedet herunder. Den anden pude lavede jeg blot som en almindelig firkantet pude til lænden.

Resultatet

Stolen før og efter forvandlingen
Stolen før og efter forvandlingen
Det færdige ammehjørne
Det færdige ammehjørne


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *